• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler bečke Austrije bh. porijekla se vratio na teren nakon teške nesreće i odmah pogodio

Autor Haris Krhalić

Povratak sa stilom.

 husković Izvor: PROMO/FK Austria Wien

Protivnik banjalučkog Borca u drugom pretkolu Konferencijske lige, ekipa Austrije, vrijedno radi na pripremama za narednu sezonu.

Nakon što su prvotimci ovog tima prije dva dana ubjedljivo savladali Horn rezultatom 5:1 (dva gola potencijalnog reprezentativca BiH Harisa Tabakovića), podmlađeni sastav savladao je austrijskog niželigaša, ekipu Lilienfelda sa 4:1.

Prvo ime utakmice bio je Romeo Vučić koji je postigao dva gola, dok se u listu strijelaca jednom upisao i Ibrahim Drame.

Međutim, najljepši trenutak na ovom meču za navijače Austrije, ali i bh. javnost, desio se u 62. minutu kada je mladi Muharem Husković ušao na teren. Talentovani fudbaler bh. porijekla je, u oktobru prošle godine, doživio tešku saobraćajnu nesreću te je ovo bio njegov povratak na teren nakon ovih nemilih događaja.

Podsjećamo, Huskovića su svjedoci saobraćajne nesreće izvukli iz zapaljenog automobila te je jedan proveo u indukovanoj komi. 

Husković je povratak na teren, nakon 270 dana od nesreće, proslavio na najbolji mogući način s obzirom da je u 81. minutu pogodio za konačnih 4:1.

Nakon saobraćajne nesreće Husković je dobio brojne poruke podrške poznatih fudbalera među kojima su i Edin Džeko, Vedada Ibišević, Sergej Barbarez, Marko Arnautović, Aleksandar Dragović, David Alaba, Saša Kalajdžić, Slaven Bilić, Hrvoje Smolčić, Strahinja Pavlović, Dejan Ljubičić...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC