• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bečka Austrija riješila veliki problem pred mečeve sa Borcem: Desni bek na "Đenerali Areni" do 2026. godine!

Autor Dragan Šutvić

Rajnhold Ranftl se ne vraća u Šalke odakle je stigao u Austriju na pozajmicu, već postaje punopravni član austrijskog velikana.

 rajnhold ranftl u austriji Izvor: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Bečka Austrija, protivnik banjalučkog Borca u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, riješila je veoma važno pitanje pred start nove takmičarske sezone.

Desni bek Rajnhold Ranftl, koji je prošle sezone igrao za austrijskog velikana kao pozajmljeni igrač Šalkea, sada je punopravni član kluba sa Đenerali Arene. Austrija je, naime, otkupila njegov ugovor koji je sa klubom iz Gelzenkirhena imao do ljeta 2024. godine, pa će tako u taboru Bečlija ostati tokom naredne tri godine.

"Veoma sam srećan što je došlo do ovog transfera. Prošla sezona je za mene bila nevjerovatna, Beč je postao moja druga kuća. Mnogo toga sam još planirao kada je Austrija u pitanju i radujem se novim treninzima sa ekipom i trenerima", rekao je 31-godišnji Ranftl.

Kada je riječ o dolascima u klub, u Austriju su stigli krilni napadač Silva Kani, došavši iz Bnei Jehude, lijevi bek Hakim Genuš, koji je u prošloj sezoni nastupao za Austriju Lustenau, protiv koje su Bečlije igrale baraž za plasman na evropsku scenu, te štoper Tin Plavotić, bivši junior Šalkea.

"Ljubičaste" su napustili štoper kapiten Lukas Mil, ofanzivni vezista Nikola Dovedan, koji je dogovorio saradnju sa novim njemačkim bundesligašem Hajdenhajmom, desni bek Georg Tajgl koji je još uvijek bez kluba, te lijevi bek Doron Lajdner kojem je istekla pozajmica, pa se vraća u Olimpijakos.

Inače, prva evropska utakmica između Borca i Austrije igra se 27. jula u Beču, dok je revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC