• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar putuje u Baku, Bašić poručio: „Brine me put, želimo da napravimo drugačijeg Želju“

Autor Haris Krhalić

Trener Željezničara najavio je revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige.

 Željezničar Dinamo najava utakmice Nermin Bašić Izvor: Armin Heric/Armin Heric/fkz.ba

Fudbaleri Željezničara će u četvrtak (20.07) odigrati revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Dinama iz Minska.

Trener Željezničara Nermin Bašić, uoči puta u Baku, kaže da bi problem mogao biti dalek put u Azerbejdžan.

„Bilo je malo problema sa povredama, ali sve smo sanirali. Otežavajuća okolnost je trenažni proces zbog jako velikih vrućina. Morali smo se prilagoditi i vremenskim uslovima. Ekipa se regenerisala, malo me brine taj put. Dosta kasno putujemo, u pet ujutru stižemo u Baku, bez nekog spavanja po noći. Vidjećemo kako će ekipa reagovati. Pokušaćemo sve učiniti da dobrom ishranom, dobrim stvarima koje ćemo unijeti u tijelo igrača budemo na maksimalnom nivou“, rekao je Bašić, prenosi Sport1.

Na pitanje da li je neutralni teren prednost Željezničara, Bašić je rekao:

„Da li je naša prednost, ne znam. Mislim da su šanse podjednake. Biće ružna utakmica, bez gledalaca. Bez obzira gdje igrate, volite gledaoce tu, da je popunjen stadion i tako možete dati više od sebe. Vidjeli ste u prvoj utakmici šta znače nama naši navijači, a vidjećemo u drugoj šta znači kada nisu tu. Trebamo dosta stvari prilagoditi protivniku, ta fizička priprema je na većoj razini, sa većom kvalitetom rade tranzicije. Moramo se više prilagoditi njima. Da li će biti rotacija, vjerovatno hoće. Zbog tgaktičkih stvari, a ne što nekim nisam zadovoljan igrom, sa svima sam zadovoljan. Imamo neke ideje kako da im se suprotstavimo na neutralnom terenu.“

Bašić je dodao kako je prezadovoljan kako igrači prihvataju njegove i najavljuje još boljeg Željezničara.

„Mi smo u procesu, nije ovo Željo koji treba da bude, nije ovo idealan Željo, ovo je Željo u procesu i nastojaćemo da budemo sve bolji. Ja sam igračima zahvalan na trudu i angažmanu, naročito starijim igračima koji su spremni za nove ideje. Da se vidi nešto na terenu, vidi se, da je idealno nije, mi to znamo, ali želimo biti bolji zbog navijača. Nije kraj svijeta, ni pobjeda ni poraz, želimo da u narednih godinu dana napravimo drugačijeg Želju“, zaključio je Bašić.

Podsjećamo, u prvoj utakmici Željezničar je remizirao 2:2 sa Dinamom iz Minska nakon prave drame na Grbavici. Revanš susret se igra od 19 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC