• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBI NAPRAVILI HAOS U ŠVAJCARSKOJ: Najveći šok u Evropi - OBRUKALI velikana!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najveće iznenađenje evro-kvalifikacjia

 Bazel izgubio od Tobola u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu Izvor: Profimedia/Cristiano Mazzi / SPP)

Kazahstanski Tobol pobijedio je Bazel u Švajcarskoj 3:1 i napravio evropsku senzaciju. Tim srpskog trenera Milića Ćurčića šokirao je ekipu koja je prije samo dva mjeseca igrala u polufinalu istog evro-takmičenja.

Za Tobol su od starta igrali i defanzivci Bojan Mlađović i Ivan Rogač, zadnji vezni je bio Jovan Ilić, a u napadu je bio bivši napadač Vojvodine Miljan Vukadinović, dok je u završnici utakmice na terenu bio i napadač Momčilo Mrkaić.

Bez ikakve dileme, meč je na košmaran načan obilježio fudbaler Bazela Tijerno Bari (20), koji je ovog ljeta došao iz Beverena za tri miliona evra. Mladi Francuz je dao gol udarcem sa oko 20 metara za vođstvo Švajcaraca 1:0, a onda je skrivio dva penala i uz to bio isključen jer je u stilu Luisa Suareza rukom "skinuo" jedan šut gostiju.

Pogledajte kako je to uradio:

Da ovo ljeto bude još gore po njega, isključen je i u ligaškom debiju za Bazel, protiv Sent Galena. Uz njega, u utorak je crveni karton dobio i Rikardo Kalafiori, na više od 20 minuta do kraja, pa su Švajcarci zavšili meč sa dva igrača manje u odnosu na Kazahstance.

Zahvaljujući timu srpskog trenera Milića Ćurčića (42), bivšeg šefa struke Proletera, Brodarca, Soligorska i U-23 reprezentacije Libana, Bazel je sada pred šokantnom eliminacijom i neće mu olakšati situaciju ni to što će ići na daleki put, na kojem će Bazel morati da se "vadi" kako zna i umije. On je posljednji put bio šampion 2017, a prošlu sezonu završio je tek na petom mjestu tabele - posljednjem koje je vodilo u Evropu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC