• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBJEDA ZA VEDRANA SOFIĆA! Fenomenalna partija Sloge na "Koševu", Vlado Jagodić trijumf posvetio preminulom treneru

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sloga Meridian na startu nove sezone Premijer lige BiH šokirala Sarajevo u gostima i odnijela kompletan plijen u Doboj.

 Vedran Sofić Izvor: Promo/FK Sloga Doboj

Vlado Jagodić spremio je sjajnu taktiku za prvi meč sezone, njegov tim djelovao je izuzetno čvrsto protiv favorizovanog Sarajeva i nije se predao ni kada je od 15. minuta meča bio u rezultatskom zaostatku (gol za 1:0 postigao Renan Oliveira). Sjajni Dejan Vidić na debiju je dva puta zatresao mrežu Sarajlija i donio Dobojlijama tri ogromna boda.

A ovaj trijumf iskusni strateg posvetio je prerano preminulom treneru Sloge Vedranu Sofiću, koji nas je napustio u petak u 42. godini, od posljedica srčanog udara.

"Ovu pobjedu posvetiću našem preminulom treneru Vedranu Sofiću. Lično sam taj dan sa njim bio sat vremena. Zaista smo srećni što smo uspjeli danas da ovo uradimo na 'Koševu', da to možemo njemu posvetiti", rekao je Jagodić za TV Arena Sport.

Najavio je trener Sloge Meridian da će njegov tim doći u Sarajevo da se nadigrava i to je ispunjeno.

"Moja ekipa tokom priprema dala je naznake da smo promijenili filozofiju igre. Imamo određene specifičnosti koje malo ko drugi u ligi ima. Naravno da je ovo veoma bitan psihološki momenat na otvaranju sezone. I u najavi sam rekao da ovdje dolazimo da i ja vidim koliko moja ekipa može u prvenstvenoj utakmici. Imali smo dobre rezultate tokom priprema, ali znate kako se kaže da su pripreme jedno, a prvenstvo nešto drugo. Pokazali smo danas da imamo ono što ja želim. Pobijediti na 'Koševu' je velika stvar. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i rasti", naglasio je trener Sloge Meridian.

Za kraj, imao je i poruku za večerašnjeg rivala.

"Sarajevu želim sve najbolje. Ovo je odlična stvar za klub. Da su sa sobom imali vjerne navijače, uz onih 20.000, prošli bi Torpedo. Treba da nastave ovako", istakao je Jagodić.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Mensur Dogan svakako nije mogao biti zadovoljan ostvarenim.

"Čestitam ekipi Sloge na pobjedi. Ne mogu reći da u našoj ekipi nije postojala želja za pobjedom, igrači su igrali angažovano, ali presudila je visina. Iskoristili su taj naš deficit, uspjeli su da postignu golove nakon centaršuteva, gdje nismo najbolje odgovorili zbog njihovih visokih igrača. Treba nam još da radimo, da se skupimo, ne smijemo da se raspadnemo. Moramo da nastavimo da radimo i u narednim kolima pokušamo da ostvarimo bolje rezultate", rekao je Dogan.

Vratili su se najvaterniji navijači, popularne "Horde zla" na sjevernu tribinu koševskog stadiona. Po završetku meča skandirali su "Hoćemo titulu, titulu na 'Koševu'", ali već nakon prvog meča jasno je da će Sarajlijama biti potrebno mnogo više od onog sa čim raspolažu trenutno da bi mogli da se umiješaju u trku za sami vrh.

"Žao mi je što večeras našim navijačima nismo priredili bolji rezultat. Oni su to zaslužili. Vidimo da podržavaju ekipu i to će nam sigurno mnogo značiti u nastavku prvenstva", dodao je trenutni vršilac dužnosti trenera Sarajeva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC