• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga Meridian gostuje "ranjenom" Sarajevu, Jagodić najavio ofanzivu: Nemamo šta izgubiti, na "Koševo" idemo da igramo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dobojlije se neće braniti na najvećem stadionu u BiH, ako je vjerovati riječima Vlade Jagodića.

 Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Naporne pripreme su iza fudbalera Sloge Meridian, a po riječima šefa stručnog štaba Vlade Jagodića, Dobojlije potpuno spremno dočekuju novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Odmah na startu dobojski "crveno-bijeli" imaće izuzetno težak zadatak - gostuju na "Koševu", ekipi Sarajeva, koja je vrlo rano eliminisana iz Evrope, nakon čega se zbog tog neuspjeha rastala sa dosadašnjim trenerom Mirzom Varešanovićem, pa će sasvim sigurno "bordo" tim nastojati da pobjedom otvori prvenstvo i koliko-toliko vrati povjerenje navijača.

"Za nas slijedi veoma važno otvaranje prvenstva sa Sarajevom, jer znate da imamo veoma nezgodan raspored u prvih nekoliko kola. Na Zlatiboru smo uspješne pripreme, nije bilo nijedne teže povrede, a mnoge stvari smo iskoristili da dignemo sve na jedan viši nivo. Volim kada mi ekipa u pripremnom periodu djeluje takmičarski, ozbiljno, rezultatski dobra i na krilima svega toga s pravom gradimo optimizam", poručio je Jagodić u najavi prvog meča bh. elite, a prenosi portal "Sport i mladi".

Svjestan je iskusni stručnjak da će Sarajlijama predstojeći susret, koji je na programu u subotu od 20.30, biti od izuzetne važnosti, ali ne osvrće se previše na protivnika.

"Idemo ekipi o kojoj se sve zna. Ispali su iz Evrope i to ih je poremetilo. I nama je teže, jer oni nemaju još uvijek trenera i teško je napraviti pravi skauting. Imaju igrače koji vrijede. Spremali smo se da budemo spremni! Idemo na 'Koševo' da igramo, da pokušamo napraviti dobar rezultat, to nam ne može niko zabraniti", rekao je Jagodić.

Trener Sloge Meridian jedino neće moći da računa na Ajdina Redžića, koji je ovog ljeta stigao iz Krupe, ali zbog kartona neće biti u kombinaciji za duel sa Sarajevom.

"Imam sve igrače na raspolaganju izuzev Ajdina Redžića, koji je prenio tri žuta kartona i mora preskočiti to prvo kolo. Šteta, jer radi se o pravom igraču i to ćete svi vidjeti kako bude šampionat odmicao. Mi nemamo šta izgubiti u ovom meču, poslije tog duela ostaju još trideset i dvije utakmice, ali nećemo ni 'prve mačiće bacati u vodu'", kaže trener dobojskog premijerligaša.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

I kapiten Milan Milanović nada se povoljnom rezultatu sa "Koševa".

"Radili smo naporno i jako da se što bolje spremimo. Tu smo na pragu nove sezone koju svi jedva iščekujemo i da pokažemo koliko znamo i možemo! Pohvalio bih nove momke koji su došli u klub i koji će uistinu predstavljati pojačanja, od igračkih do ljudskih kvaliteta. Iz utakmice u utakmicu trebalo bi samo da rastemo i bićemo sve bolji. Bez bijele zastave idemo u Sarajevo i daćemo 101 odsto, uz želju da se vratimo sa bodovima sa 'Koševa'. Sarajevo ima mnogo kvalitetnu ekipu sa nekoliko jakih stranaca, ali naš sistem moći će da odgovori bilo kojoj formaciji rivala", optimista je Milanović.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Subota:

Velež - Zvijezda 09 (20.30)

Nedjelja:

GOŠK - Tuzla siti (17.00)
Sarajevo - Sloga Meridian (20.30)

Odgođeno:

Zrinjski - Posušje
Široki Brijeg - Borac
Željezničar - Igman

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen bojDo

Sloga Doboj Republika Srpska.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC