• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska policija se oglasila poslije ubistva u Grčkoj: Divljali navijači Dinama, pomenuta i Srbija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kako se navodi u saopštenju hrvatske policije sve bitne bezbjedonosne informacije proslijeđene su kako grčkoj, tako i srpskoj policiji.

 Saopštenje hrvatske policije nakon ubistva navijača AEK-a Izvor: Profimedia

Ne smiruju se strasti poslije tragedije u Atini kada su navijači Dinama "Bed Blu Bojsi" povrijedili više, a ubili jednu osobu u Atini u sukobima sa navijačima grčkog AEK-a. Do sada je uhapšeno više od 85 Hrvata, a među njima i navijač koji se sumnjiči za ubistvo, a utakmica je hitno odlogena.

Sada se povodom cijele situacije zvanično oglasila i hrvatska policija koja je istakla da je sve prikupljene informacije o kretanju navijača proslijedila kolegama u Grčkoj. Takođe se u saopštenju pominje i Srbija, kao i Crna Gora, Albanija, Makedonija i Kosovo.

"Povodom više medijskih upita u vezi sa učestvovanjem hrvatskih državljana u izgredima u Grčkoj, obavještavamo: Hrvatska policija je 4. avgusta 2023. godine sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja (Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu). Naime, sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena. U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavijestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. avgusta između 03.00 i 06.00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektovala 120 hrvatskih državljana u 21 vozilu. U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavještenja radi utvrđivanja svih okolnosti."

Uprkos tome što je UEFA zabranila navijačima Dinama da putuju u Atinu, oni su otišli na gostovanje i napravili haos ispred stadiona AEK-a. Zbog propusta u organizaciji i obezbjeđivanju grada uslijedile su smjene visokih zvaničnika grčke policije

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC