• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MINUT ĆUTANJA NA MEČU SRBIJE I GRČKE! Košarkaši odaju počast navijaču kog su Hrvati ubili

Autor Dragan Šutvić

Lijep gest reprezentacija Srbije i Grčke pred meč na "Akropolis kupu".

 minut ćutanja na utakmici srbija grčka zbog ubistva grčkog navijača  Izvor: Profimedia

Muška košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 18.45 igra prijateljsku utakmicu protiv Grčke u Atini u okviru "Akropolis kupa", a organizatori su saopštili da će uoči susreta biti održan minut ćutanja. Razlog je ubistvo grčkog navijača Mihalisa Kacurisa koji je stradao u tuči navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama u ponedjeljak uveče.

"Košarkaški savez Grčke izražava najdublje saučešće zbog smrti još jednog navijača koji je bio žrtva nezapamćenog nasilja. U čast Mihalisa Kacurisa biće održan minut ćutanja uoči današnje utakmice Srbije i Grčke.Nadamo se da će jednoga dana prestati bezumno nasilje na sportskim priredbama", poručili su organizatori utakmice koja će se večeras održati u slavnoj dvorani "OAKA" na tradicionalnom turniru "Akropolis kup".

"Bed Blu Bojsi", najvatrenije pristalice Dinama iz Zagreba, organizovano su došle u Atinu uprkos zabrani UEFA, a potom su zajedno sa navijačima Panatinaikosa napale navijače AEK-a.

Poslije nezapamćenih nereda, uhapšeni su državljani šest zemalja: 82 Hrvata i 12 Grka, odnosno po jedan Nijemac, Albanac, Austrijanac i državljanin Bosne i Hercegovine. Osim smrti jednog mladića, povređena su još petorica grčkih i trojica hrvatskih navijača. Takođe, jedna djevojčica (12) je pogođena kamenom u glavu, ali nije prošla sa težim povredama.

U međuvremenu, utakmica između AEK-a i Dinama u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (20.45) je otkazana i UEFA je saopštila nove termine, dok hrvatski mediji i dalje pišu o tome da bi Zagrepčani mogli čak da budu izbačeni iz Evrope.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC