• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA IZBACUJE DINAMO IZ EVROPE?! Haos zbog ubistva u Atini - otvorene su sve opcije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatski šampion Dinamo iz Zagreba možda je završio sa Evropom za ovu sezonu.

 Dinamo Zagreb UEFA može da izbaci iz Evrope Izvor: Twitter/hooliganscz1999/printscreen

Nakon užasnih vijesti iz Atine i smrti navijača AEK-a kojeg su huligani Dinama ubili na ulici, UEFA bi mogla da donese i najveću moguću kaznu - izbacivanje hrvatskog kluba iz svojih takmičenja!

Po pisanjima hrvatskih medija, iako Dinamo nije organizator utakmice, niti je smrt nastupila na stadionu tokom utakmice, UEFA bi mogla da donese veliku odluku i Dinamu iz Zagreba zabrani dalje učešće. Kako se može pročitati, evropska kuća fudbala već dugo ima "na nišanu" huligane koji prate Dinamo, a "Bad Blue Boys" su jedna od najgorih navijačkih grupa kada su u pitanju incidenti pravljeni na stadionima tokom utakmica pod kontrolom UEFA.

"U svakom slučaju, dok ovo pišemo, promjena termina utakmice po svemu bi bila konačni poraz svih državnih organa, no po onome što neslužbeno saznajemo, na stolu su moguće baš sve sankcije. Iako, naime, Dinamo nije niti organizator, niti su se neredi dogodili na stadionu, UEFA zbog istorije divljanja BBB, može donijeti baš sve odluke, pa čak i izbaciti Dinamo iz Evrope! Te odluke donose ljudi iz administracije, koji nisu bili na terenu, a uzgred, ovo nije situacija koja bi poremetila regularnost takmičenja. Da se ovakav scenario zbio za vrijeme odigravanja neke od grupa u evropskim takmičenjima, takva odluka teško bi bila na stolu upravo zbog gubitka regularnosti, ali s obzirom na to da se radi o kvalifikacijama, izbacivanje jednog kluba ne nosi štetu 'sportskom dijelu takmičenja'. Ipak, vjeruju svi, upravo s obzirom na sve okolnosti, pa i činjenicu da su u neredima učestvovali i grčki ultrasi, najcrnji epilog izbacivanja Dinama iz Evrope ne bi se smio dogoditi", prenosi "Jutarnji list" i tako ostavlja mogućnost da je evropska sezona tima iz Zagreba već završena!

Ostaje pitanje šta bi se desilo sa UEFA takmičenjima ovog ljeta, jer je Dinamo kao učesnik trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona već obezbijedio (najmanje) grupnu fazu Konfernecijske lige, ukoliko izgubi naredna dva dvomeča. S obzirom na to da je Dinamo već planiran za grupu, UEFA bi morala da smisli neki novi način da popuni upražnjeno mjesto. Sa druge strane, Grci ne vjeruju u izbacivanje Dinama...

"Najvjerovatniji scenario je da se prvi meč odigra 15. avgusta kada je planiran revanš, a da će se drugi meč u odigrati u petak 18. avgusta ili u subotu 19. avgusta. Koji god od dva dana da se odigra revanš, izvjesno je da će prvi meč AEK-a u grčkom prvenstvu koje treba da počne za vikend biti odložen", navode tamošnji mediji.

Podsjećamo, navijači Dinama i Panatinaikosa započeli su sukobe na ulicama Atine, a AEK smatra da je zagrebački klub odgovoran za smrt njihovog navijača. Prilikom nereda život je izgubio Mihalis (29), povrijeđeno je više osoba među kojima i djevojčica od 12 godina, a nakon toga je uhapšeno gotovo 100 huligana!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC