• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije su zbog Dinamovih huligana ukrale zastavu u Rimu: Zbog prijateljstva sa njima stradala je grupa!

Autor Dragan Šutvić

Okršaji navijačkih grupa u Atini podsjetili su da je prije nekoliko mjeseci "pala" zastava Romine navijačke grupe, jer su u dobrim odnosima sa "Bad Blue Boys".

 delije zbog dinamovih huligana ukrale zastavu u rimu  Izvor: MN PRESS

Navijači Dinama iz Zagreba, neredi koje su napravili u Atini i ubistvo koje su počinili dan pred meč protiv AEK-a u trećem kolu kvalifiakcija za Ligu šampiona danas su centralna tema svih evropskih medija. Ozloglašena grupa "Bad Blue Boys" već je važila za jednu od najopasnijih na kontinentu, a i UEFA je imala informacije o tome prije nego što je zabranila gostujuće navijače tokom ovog dvomeča.

Pravila nisu ispoštovana, Hrvati su preko Albanije stigli u Grčku, a zatim zajedno sa navijačkom grupom "Gate13" koja podržava Panatinaikos napravili haos u centru grada. Tokom nereda u Atini jedna osoba je izgubila život, još osmoro je povrijeđeno, a gotovo 100 lica je lišeno slobode. Napravljeni nered, ali i logistika koja mu je prethodila pokazuju da je prijateljstvo navijačkih grupa Dinama i Panatinaikosa na veoma visokom nivou...

Najvatrenije pristalice Dinama iz Zagreba imaju prijateljske odnose i sa grupama koje podržavaju Dinamo iz Kijeva i Dinamo iz Tbilisija, kao i sa jednom navijačkom grupom Rome. Upravo su navijači okupljeni iza imena "Fedajn" bili u centru pažnje navijačke scene u Evropi prije nekoliko mjeseci, kada su im "Delije" u Rimu, nedaleko od stadiona, ukrale zastavu poslije prvenstvenog meča njihovog tima i Empolija.

Navijači crveno-bijelih boravili su na sjeveru Italije zbog duplog kola Evrolige koje se igralo početkom februara, a zatim su se "spustili" do glavnog grada, kako bi u spektakularnoj akciji ukrali zastavu jednoj od najstarijih grupa u Italiji. Danima se u Srbiji, Italiji i ostatku Evrope pričalo o tome, mnogi nisu znali gdje se zastava nalazi, a zatim je ona osvanula na sjevernoj tribini i tamo izgorjela. Prisjetite se toga:

Uz poruku "Izabrali ste pogrešno društvo" navijači Zvezde su zapalili navijačku zastavu Rominih pristalica! Bilo je to samo nekoliko nedjelja nakon što su se navijači Rome i Napolija sukobili na autoputu u Italiji, pa su mnogi povezali ta dva događaja - pretpostavilo se da Zvezdini navijači "pomažu" pristalicama aktuelnog šampiona Italije! Nakon što je u Beogradu gorjela zastava "Fedajn" u Rimu se šila nova, a na stadionu "Dijego Armando Maradona" u Napulju kačile su se srpske trobojke!

Italijanski mediji pisali su odmah kako je zastava navijačke grupe u Beogradu gorjela "zbog Hrvata", odnosno prijateljskih odnosa koji se ne sviđaju navijačima Zvezde. Sa druge, u hrvatskim medijima glavna tema je bila je bila numera "Kako je dobro vidjeti te opet" Novih fosila, koju su pjevali na sjeveru navijači Zvezde dok su palili zastavu. Tu pjesmu često pjeva navijačka grupa "Bad Blue Boys", a pristalice crveno-bijelih redovno dočekuju zagrebačku Cibonu u regionalnoj košarkaškoj ligi, uz malo prerađene stihove.

Događaji iz Rima i Atine bili su u svoje vrijeme centralne vijesti na navijačkoj sceni, koja bi i u narednom peridou mogla da bude veoma burna. Zakazani meč Hajduk - PAOK u trećem kolu kvalifikacija, odnosno potencijalni okršaj Osijek - Olimpijakos u četvrtom kolu mogli bi da donesu nove probleme na evropskoj sceni. Navijačke grupe su dobro povezane, a neprijateljstvo već dugo tinja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC