• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTOJE SAMO 6 GODINA I PRVI PUT IGRAJU EVROPU! Ko su Azerbejdžanci zbog kojih Partizan crveni od muke!

Autor Dušan Ninković

Partizan se iz Azerbejdžana vraća sa minusom od dva gola, jer je Sabah djelovao kao mnogo bolji tim.

 sabah pobijedio partizan kad su osnovani  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana razočarali su armiju navijača u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu! Protiv Sabaha u Azerbejdžanu doživjeli su poraz (2:0), a to znači da ih za nedjelju dana čeka nevjerovatno težak zadatak u Beogradu. Revanš pred svojim navijačima biće prilika da Partizan pokuša da se izvadi za loš početak evropske sezone i to protiv tima koji ima tek tri meča na međunarodnoj sceni i prvi je azerbejdžanski predstavnik koji je savladao Partizan.

Fudbalski klub Sabah, vicešampion Azerbejdžana u prethodnoj sezoni, prvi put nastupa u nekom međunarodnom takmičenju! Drugo kolo kvalifikacija, u kojem su pobedili RFS iz Letonije, bili su njihovi prvi mečevi na međunarodnoj sceni, pa se očekivalo da crno-bijeli imaju prednost - barem zbog iskustva. Međutim, klub koji je osnovan u septembru 2017. godine i tek pet godina igra u elitnom rangu azerbejdžanskog fudbala nanio je Partizanu težak i bolan, ali deluje i rutinski poraz!

Istina, može neko da kaže kako je na obali Kaspijskog mora izuzetno teško igrati zbog visokih temperatura, ali... I pored toga što je golman Aleksandar Jovanović to upotrebio u prvoj izjavi nakon meča, teško je zamisliti da je to i jedini razlog Partizanovog poraza. Igor Duljaj preuzeo je odgovornost na sebe, pa se može steći utisak da mladi trener nije baš saglasan sa golmanom crno-bijelih, inače najboljim pojedincem u srpskom klubu tokom ovog poraza.

Prvi gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Jedino je Jovanović znao kako da se izbori sa šestogodišnjakom iz predgrađa Bakua. Dva puta je sjajno intervenisao u finišu prvog dijela meča, a zatim skinuo i neopravdano dosuđeni penal. Ni to nije bilo dovoljno - zapravo, bilo je kontraproduktivno. Dok je potencijalni golman Srbije blistao, njegovi saigrači su se opuštali i dozvoljavali mu da bude na vjetrometini. Sabah je, iako po godinama tek dijete predškolskog uzrasta, to uspio da iskoristi.

Podaci kažu da je fudbalski klub Sabah osnovan 8. septembra 2017. godine i da se u prvoj godini takmičio u drugoj ligi. Završili su na petoj poziciji, ali timovi iznad njih nisu uspjeli da obezbijede licencu, pa su već u narednom prvenstvu bili dio najjačeg fudbalskog ranga u zemlji koja se razvija munjevitom brzinom. Jedno šesto i dva peta mjesta bili su sasvim prosječni rezultati, dok apetiti nisu porasli. Sabah je u prethodnom prvenstvu završio na drugoj poziciji u prvenstvu, što mu je i omogućilo evropsku avanturu tokom koje se veoma dobro snalazi.

Drugi gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

U prvom meču protiv Partizana postali su prvi azerbejdžanski tim koji je nanio poraz crno-bijelima. Nakon prvih šest mečeva sa timovima iz ove zemlje, tačnije Interom iz Bakua i Nefčijem, klub iz Humske imao je tri pobjede i tri remija! U četvrtak uveče u predgrađu Bakua izgledao je kao da do remija neće doći ni ako se bude igralo još 90 minuta

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC