• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo nadigrao Borac - Bašić sijao od zadovoljstva: Lijepo je na ovakav način otvoriti sezonu, želimo još sličnih mečeva

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bez većih problema Željezničar je u derbiju 3. kola Premijer lige BiH savladao banjalučki Borac 2:0.

 Nermin Bašić zadovoljan pobjedom Željezničara protiv Borca Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Željezničar je u derbiju 3. kola Premijer lige BiH nadigrao Borac i potpuno zasluženo slavio na "Grbavici" 2:0.

Obje ekipe nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu okrenule su se domaćem prvenstvu, gdje su nakon odgođenih utakmica u prvom i drugom kolu, u trećem "naletjele" jedna na drugu. U sudaru timova koji su BiH ovog ljeta predstavljali na međunarodnoj sceni, mnogo kvalitetniji bio je tim iz Sarajeva i na kraju zasluženo stigao do prva tri boda u sezoni.

Za razliku od Vinka Marinovića, koji nije mogao biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika, trener Željezničara Nermin Bašić mogao je da uživa večeras.

"Jako bitna tri boda. Lijepo je na ovaj način otvoriti sezonu. Bitnije od tri boda je način na koji smo došli do njih. Bili smo fantastični danas u posjedu loptu, u tranziciji, jednostavno - to je Željo", rekao je Bašić u izjavi za TV Arena Sport nakon meča.

Veliki broj navijača okupio se na "Grbavici", te je na kraju zadovoljno mogao da napustio stadion. Ipak, to nije uslijedio odmah po završetku susreta, nego su navijači dugo slavili pobjedu nad velikim rivalom zajedno sa igračima.

"Vidite ove navijače, vjerovatno su to prepoznali, niko ne ide sa stadiona. Čestitke mojim igračima na sjajnoj igri, koja daje nadu da možemo biti još bolji. Ovo su počeci, treba još da radimo na nekim stvarima. Uvjeren sam da ovo možemo ponoviti opet. Bitno je da smo prenijeli strast, želju, motiv. Želimo da uživaju ljudi koji dođu na stadion", jasna je Želja Bašića.

Trener je očigledno prenio svoju strast na igrače, koji su očigledno usvojili njegovu filozofiju, pa su "plavi" večeras djelovali zaista sjajno.

"Danas je bilo dosta mojih želja - dosta dobrog pasa, rotacija, promjene mjesta. Igrači su uživali u igri i to je ono što želim. Oni čine i da navijači uživaju. To je naš stil. Govorio sam prije prvenstva da želim što više ovakvih utakmica da bismo uspjeli da se protivnici prilagođavaju nama. Borac je fenomenalna ekipa, a uspjeti demonstrirati ovakvu igru protiv Borca daje nam nadu da možemo nastaviti tako", zaključio je Bašić.

Oba gola za Željeznićar postigao je Nedim Mekić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC