• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hrvatski Mesi" sa 27 godina više ne može nigdje da igra: Barsa ga dovela iz kao dokete, sad se bori za goli život!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Alen Halilović je došao u Fortunu Sitard da se bori za opstanak! Kako tima u prvoj ligi, tako i sebe u vrhunskom fudbalu.

 Alen Halilović u Fortuni Sitard Izvor: Profimedia/BART STOUTJESDYK /ANP/Sipa USA

Bio je najveći talenat hrvatskog fudbala, jedan od najvećih talenata u Evropi i u svijetu. Barselona ga je kupila kao "hrvatskog Mesija", a deceniju kasnije on ne može nigdje da igra! U pitanju je Alen Halilović, kreativni ofanzivni vezista koji sa 27 godina sada igra za Fortunu Sitard!

Klub koji je prošle sezone jedva izborio opstanak u holandskoj Erediviziji pošto je završio tri mjesta iznad zone ispadanja sada je doveo nekada velikog talenta. Zaigrao je Halilović u meču sa Fejnordom u prvom kolu holandskog prvenstva i odigrao je 86 minuta u remiju 0:0. 

Halilović je ponikao u omladinskoj školi Dinama iz Zagreba i debititovao je za prvi tim sa 16 godina. Odigrao je više od 60 mečeva u dvije sezone u HNL-u za "modre", a onda je napravio ogromnu grešku i prešao je u Barselonu u milionskom transferu.

Odigrao je jednu solidnu sezonu u B timu Barse, a onda prešao u A tim u kome nije stigao ni da debituje u Primeri. Pozajmljen je Sportingu iz Hihona, gdje je pokazivao znake kvaliteta, a zatim ga je za 5.000.000 evra kupio HSV. Tu je odigrao tek šest bundesligaških mečeva prije pozajmice u Las Palmas. Igrao je na ovom ostrvu, da bi potom opet napravio grešku.

Ponovo ga je zvao velikan, potpisao je za MIlan,. a ni za njih nije debitovao. Ponovo su krenule pozajmice, prvo Standard iz Liježa, a onda i Herenven, da bi zatim dvije godine proveo u Čempionšipu igrajući za Birmingem i Reding. Prošle godine je u Rijeci odigrao tek osam mečeva, a sada pokušava da sa 27 godina konačno negdje zaigra u kontinuitetu. 

U mlađim kategorijama Hrvatske bio je dominantan, za prvi tim "vatrenih" odigrao je 10 mečeva. Imao je poziv BIH da zaigra za tu selekciju 2012. godine, pošto mu je otac bio reprezentativac ove zemlje, ali je to odbio. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC