• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda navija za poraz Dinama iz Zagreba! Crveno-bijelima stižu milioni - evo šta sve treba da se dogodi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda navijaće protiv Dinama iz Zagreba i Kopenhagena zbog miliona od Lige šampiona...

 Crvenoj zvezdi ispadanje Dinama iz Zagreba i Kopenhagena donosi veću zaradu u Ligi šampiona Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda navija za poraze Dinama iz Zagreba i Kopenhagena u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako bi se to dogodilo srpski tim bi dobio veći bonus od elitnog takmičenja. Dakle, trijumf Sparte Prag i AEK-a donio bi finansijsku injekciju crveno-bijelima, prenosi "Sport klub".

U pitanju je bonus koji pripada svakom od 32 učesnika Lige šampiona na osnovu desetogodišnjeg učinka u evropskim takmičenjima i tu su hrvatski i danski predstavnik ispred srpskog prvaka. Kopenhagen igra revanš u Pragu (0:0 prvi meč), a Dinamo i AEK igraju prvi duel u kvalifikacijama pošto je došlo do odgađanja zbog smrti navijača Mihalisa Kacurisa (29). Dakle, ispadanje Danaca donijelo bi milionsku zaradu (1.137.000 evra).

Pravilo UEFA o nagrađivanju je takvo da najslabiji tim po tom koeficijentu dobija 1.137.000 evra, pretposljednji duplo više, zarada 30. tima množila bi se sa tri... Iza Zvezde su recimo Njukasl, Real Sosijedad, Union Berlin, Lans...

Ako Sparta pobijedi Kopenhagen prihod Zvezde ide na 7.959.000 evra, dok bi u slučaju pobjede Kopenhagena srpski tim navijao za trijumf Rakova (Poljska) ili Arisa (Kipar) za dodatak od 1,13 miliona. U najidealnijem scenariju Zvezdi bi odgovaralo da u elitu ne uđu ni Braga, Marsej, PSV, jer bi njihovo ispadanje dodatno uvećalo bonus za crveno-bijele.

Zvezdin dosadašnji zagarantovani prihod, ne računajući ulaznice i marketinška prava iznosi 22.462.000 evra. Startni bonus je 15,64 miliona, a na skali desetogodišnjeg učinka trenutno je pet slabijih timova od srpskog i to bi donijelo još oko još miliona evra...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC