• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčki novinar naljutio Hrvate! "Maksimir" nazvao neonacističkim stadionom: Mihalise, slavi na nebu...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U Grčkoj slave zbog velike pobjede AEK-a protiv Dinama iz Zagreba na "Maksimiru" i vjeruju da je izvojevana za ubijenog navijača.

 Grčki novinar Maksimir nazvao neonacističkim stadionom Izvor: Profimedia/Pixsell/Marko Lukunic

Mnogo bure izazvao je susret Dinama i AEK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prije svega zbog navijačkog sukoba u Atini prošle nedjelje i ubistva navijača Mihalisa Kacurisa. Zbog toga je prvi meč u Grčkoj otkazan, pa je UEFA napravila ustupak i odlučila da se prvi susret igra u Zagrebu, dok je revanš zakazan za subotu u Atini. Ispostavilo se da će na najteže moguće gostovanje Dinamo morati sa minusom...

AEK je bio vrlo motivisan na "Maksimiru" i zahvaljujući golu u 90. minutu došao je do pobjede od 2:1, poslije čega je strijelac gola Konstantinos Ganalopulos podigao crni flor visoko u vazduh. To je bio jasan znak da je pogodak dao za ubijenog navijača, što je bila i centralna tema grčkog novinara Jorgosa Cakirisa čiji je tekst naljutio Hrvate.

U tekstu pod naslovom "Mihalise, jesi li vidio šta im je uradio Galanos? U tvoju čast, njima u lice", opisao je dešavanja sa stadiona "Maksimir" koji je opisao kao "neonacistički". "Mihalise, brate, nadam se da praviš žurku gore na nebu. AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast sa visoko podignutom crnom trakom. Mihalis je postigao gol u njihovom domu, to će da ih boli više od ičega. Slavilo je dijete našeg kluba, kao da je Bog sve posložio", navodi se u tekstu.

"Svaki put kada gledam drugi gol pokušavam da zaustavim suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav naš bol... Ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaje da se ukalja sjećanje na Mihalisa. Tako nam je trebala ova pobjeda, ovaj gol, ovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu. Mihalise, slavi brate naš, slavi i primi izvinjenje za ovo što se dole dešava, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panatinaikosu", zaključuje se u tekstu koji je izazvao veliku buru u hrvatskoj javnosti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC