• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica mu izvadio jezik, ali jedan po jedan organ je otkazivao! Zašto je Serhio Ramos rekao samo 2 riječi: ANTONIO PUERTA

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vratio se kući i zbog njega!

 Serhio Ramos vratio se u Sevilju Izvor: Profimedia

"Ovo je za mog oca, za mog dedu i za Antonija Puertu", rekao je legendarni štoper Serho Ramos (37) nakon što je u ponedjeljak sletio u Sevilju, da bi potpisao ugovor sa klubom svog djetinjstva.

Nakon što je odbio ponude iz Saudijske Arabije, Amerike i Turske, čuveni kapiten Real Madrida vratio se kući i posvetio to između ostalih i svom pokojnom saigraču, kome smatra da "duguje" da još jednom zaigra u opremi Andalužana, poslije 18 godina.

Antonio Puerta bio je defanzivac Sevilje, koji je preminuo u avgustu 2007, sa samo 22 godine. Srušio se na terenu u toku utakmice protiv Hetafea, dok je išao ka svom golu. U trenutku u kojem je kolabirao, kraj njega su bila dvojica saigrača, među kojima je jedan bio srpski internacionalac Ivica Dragutinović.

"Ja sam nekako kao najbliži, prvi shvatio šta se događa. Na prvom mjestu bilo je važno da se ne uguši. Po riječima doktora to sam uradio kako treba i to mi je najvažnije jer mu je to praktično spasilo život na terenu", rekao je tada Dragutnović za B92. Međutim, Ivica je otkrio informacije iz kluba, koje su odmah slutile na najgore. "Njemu je od stadiona do bolnice četiri puta stalo srce i doktori su uspijevali da ga reanimiraju. Njegovo stanje se mijenja, danas je teže, on je još uvijek na aparatima u komi", dodao je on.

Puerta je bio u stanju da ustane poslije pada na terenu i da odšeta u svlačionicu, gdje mu je još jednom pozlilo. Hitno je preveden u intenzivnu njegu lokalne bolnice, u kojoj je preminuo poslije tri dana, 28. avgusta 2007.

Puerta je bio lokalni momak, Andalužanin poput Serhija Ramosa i praktično su istovremeno ušli u profesionalni fudbal. Igrao je samo za Sevilju, u koju je došao kao šestogodišnjak 1993. godine i u njenom dresu bio do tragične smrti. Doktor Fransisko Muriljo otkrio je naknadno da mu je više organa otkazalo i da je doživio nepopravljivo oštećenje mozga. Uzrok svemu bila je neizlječiva, nasljedna bolest srca, koja se zove aritmogena kardiomiopatija.

Više od 16 godina nakon njegove tragične smrti, Serhio Ramos je stao pred novinare ovog ponedjeljka na aerodromu i izgovorio i njegovo ime, Antonija Puerte. Kultni kapiten Real Madrida je za povratak u Sevilju pristao da zaradi "samo" milion evra, što je tačno 20 puta manje od plate koju mu je nudio Al-Itihad u Saudijskoj Arabiji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC