• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao da je došao iz beton hale! Rade Bogdanović: Ovo neće da kažu o Vlahoviću i Mitroviću, da se ne zamjere!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši srpski fudbaler u svom stilu govorio poslije meča Srbija - Mađarska

 Rade Bogdanović tvrdi da Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović ne mogu da igraju zajedno Izvor: RTS/Screenshot

Bivši fudbaler i stručni konsultant RTS-a Rade Bogdanović analizirao je poraz Srbije od Mađarske i rekao je da je srpska reprezenacija odigrala "tanko i mršavo".

"Kod rezultata 2:1 znalo se da će Italijan da zaključa... Izgledalo je kao da hoćemo, ne i da možemo, na momente je izgledalo da smo tim, ali jako tanko i mršavo za tim koji pretenduje da bude prvi u grupi i da nastavi kontinuitet dobrih igara..."

On je posebno govorio o rezervnom napadaču Mađarske, Martinu Adamu, visokom 191 centimetar koji je ušao u drugom dijelu meča, da pomogne ekipi da "zatvori" meč.

"Kad je trener uveo Adama, centarfora koji kao da je došao iz Beton hale, najbolji strijelac mađarskog prvenstva, koji ima moju kilažu, a ja imam 108 kilograma kad zažmurim na jedno oko... to mi je za čudo", kazao je Bogdanović.

Izvor: Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

Pomenuti Martin Adam, "devetka" reprezentacije, igrač je Ulsan Hjundaija u Južnoj Koreji, a igrao je do prošle godine isključivo u Mađarskoj, za Vašaš, Kapošvar i Paks. U dresu nacionalnog tima nastupao je 15 puta i dao dva gola, od čega jedan u pobjedi protiv Bugarske u aktuelnim kvalifikacijama za EURO. Uz njega, Bogdanović je govorio i o srpskim napadačima.

Govoreći o Vlahoviću i Mitroviću, naglasio je da oni ne mogu da igraju zajedno.

"Način igre, koncept koji mi hoćemo da igramo, a on je takav kakav je još od kvalifikacija, dosta je rizičan. Govorio sam i u prošim emisijama. dva centarfora koji nesporno imaju ozbiljan kvalitet, ali ne mogu da igraju zajedno. Mnogi će reči da mogu, da im se možda ne zamjere i da ne bi ušli u diskusiju, ali glavom garantujem da njih dvojica ne mogu da igraju zajedno, ne zato što nemaju fudbalski kvalitet..."

U porazu od Mađarske, Srbija je povela u 10. minutu autogolom Mađara Adama Šalaja upravo poslije Vlahovićevog pokušaja. Iako je Piksi od prvog do 87. minuta držao u igri obojicu srpskih asova, a tada je uveo Luku Jovića, nažalost tandem Vlahovića i Mitrovića nije uspio da zatrese mrežu "žilavih" sjevernih komšija, koji se sada pitaju za prvo mjesto. Poslije meča, Piksi je bio upitan i za to da li je zakasnio sa uvođenjem Jovića, novog napadača Milana.

"Sada može da se gleda i ovako i onako, lako je to raditi kada se utakmica završila. Napadali smo u tim trenucima, čekao se centaršut. Njihov golman zaslužuje pohvale a ja sam u jednom trenutku htio da igramo sa trojicom napadača, ali bi ostao manjak na sredini terena i bili bismo u opasnosti da primimo gol", objasnio je poslije meča Piksi.

Srbija će sljedeći meč igrati u nedjelju na gostovanju Litvaniji, a evo šta je o tome, kao i o porazu od Mađara rekao selektor Stojković na konferenciji za novinare.

Pogledajte

00:37
navijači srbija madjarska
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC