• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA IGRA STRAŠNO BITAN MEČ! Ko prenosi, kad počinje i zašto se već sad kalkuliše?

Autor Dragan Šutvić

U izuzetno bogatom programu za ljubitelje sporta, uživaće i fudbalski fanatici jer reprezentacija Srbije igra u Litvaniji veoma važan meč za odlazak na Evropsko prvenstvo.

 litvanija srbija fudbal ko prenosi Izvor: MN PRESS

Nije nas fudbalska reprezentacija Srbije oduševila u Kataru na Mundijalu, bilo je loših izdanja i nakon tog turnira, ali... Srbija je trenutno u veoma dobroj poziciji da prekine više od dvije decenije dug post i konačno ode na Evropsko prvenstvo, a presudni bodovi mogli bi da se osvoje u Litvaniji. Rekao je Piksi da bi fudbaleri željeli da budu kao košarkaši ili Nole, pa - izvolite!

Utakmica u Litvaniji nema presudan značaj za plasman na kontinentalnu smotru, ali bi tri osvojena boda bila veliki kapital. Došli bi baš nakon dva kiksa u kvalifikacijama i smirili bi duhove oko nacionalnog tima. Povjerenje u ekipu stidljivo bi se vratilo među navijače fudbalske reprezentacije, a pojedini bi već počeli da prave planove za Njemačku i 2024. godinu.

Da bi Srbija tamo stigla, moraće da pobjeđuje. Moraće i da igra daleko bolje nego što je to bio slučaj protiv Mađarske, kada je prvi dio meča bila potpuno nekreativna, a u drugom izuzetno neprecizna. Ispred gola Vanje Milinković-Savića dva puta je nastao kuršlus, što je bilo dovoljno da gosti odnesu bodove iz Beograda i Srbiji stvore dramatičnu situaciju u kvalifikacionoj grupi.

KAD POČINJE MEČ?

Utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u Litvaniji počinje u 20:45 i to bi moglo da napravi mali problem gledaocima kraj malih ekrana! Susret neće biti završen prije nego što Novak Đoković izađe na teren u Njujorku, pa će ljubitelji sporta biti u dilemu šta da gledaju tokom tog kratkog perioda.

Sa druge strane, mogli bismo da se nadamo da će četa Dragana Stojkovića na čelu sa kapitenom Dušanom Tadićem, najboljim golgeterom državnog tima Aleksandrom Mitrovićem i ostalim ofanzivcima napuniti mrežu domaćina, pa da bezbrižno možemo da se prebacimo na drugi kraj planete.

KO PRENOSI UTAKMICU?

Televizijski prenos iz Kaunasa može da gleda čitava Srbija - utakmica će biti i na programu televizije "Arena Sport" i na "RTS", a za one koji su ipak spriječeni... Naravno, tekstualni prenos utakmice Litvanija - Srbija biće i na sajtu MONDO, gdje ćete moći da saznate sve što se dešava na terenu i oko njega. 

KAKVE SU KALKULACIJE?

Nešto slabiji rezultati u posljednje vrijeme - remi protiv Bugara i poraz od Mađarske - zakomplikovali su situaciju Srbije u kvalifikacionoj grupi. U ovom trenutku "orlovi" imaju četiri odigrana meča i sedam osvojenih bodova, što je dovoljno za drugo mjesto. I ta pozicija vodi na Evropsko prvenstvo - gdje Srbija nije bila od 2000. godine!

Gostovanje Litvaniji prava je prilika za povratak na pobjednički kolosijek, prije nego što uslijede okršaji sa jačim ekipama. Presudni mečevi za Srbiju biće na programu u oktobru kada smo domaćini Crnogorcima i gosti Mađarima, a od ishoda tih utakmica zavisiće konačan plasman u našoj grupi. Najbitnije je da Srbija i dalje sve drži u svojim rukama, pa ostaje samo da vjerujemo u Piksija i reprezentativce!



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC