• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igra sa Srbima u Torinu, poludio zbog "Kosovo je Srbija": Burna reakcija Vojvode, traži od FIFA da reaguje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mergim Vojvoda iz Srbice se oglasio povodom transparenta "Kosovo je Srbija" istaknutog na meču Rumunije i "Kosova".

 Mergim Vojvoda o transparentu Kosovo je Srbija Izvor: Profimedia

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine između Rumunije i tzv. Kosova prekinuta je na skoro sat vremena u kada je u 18. minutu navijačka grupa "Uniti Sub Tricolor" na tribini istakla transparent "Kosovo je Srbija", sa pozadinom u bojama srpske trobojke. Zbog toga su igrači gostujućeg tima pobjesnili i sudija je u dogovoru sa delegatom morao da prekine meč i pošalje fudbalere u svlačionicu, da bi nakon svega susret bi nastavljen i Rumunija je u samom finišu došla do pobjede 2:0, sa igračem više.

Ipak, zbog prekida utakmice zbog poruke koju će delegati vjerovatno ocijeniti kao "političku", Fudbalski savez Rumunije vjerovatno čeka kazna. Da bi do toga došlo, trude se i reprezentativci "Kosova" koji su u akcijama na društvenim mrežama pokušali da još dodatno izvrše pritisak na disciplince ovog tijela.

Tako je Mergim Vojvoda na Instagramu podijelio fotografiju dresa "Kosova" uz sljedeće riječi: "Rumunijo, stidi se svog načina razmišljanja! FIFA mora da uradi svoj posao kako bi poštovanje dominiralo našim sportom. Naš najveći ponos je što smo Albanci!", napisao je kosovski reprezentativac uz okačene zastave "Kosova" i Albanije, čime je takođe na neki način poslao političku poruku na koju niko neće reagovati.

Izvor: Instagram/MergimVojvoda/Screenshot

Mergim Vojvoda je inače rođen u Srbici 1995. godine i prvo je igrao za mladu reprezentaciju Albanije, da bi potom obukao dres "Kosova". U klupskoj karijeri nosio je dres Standarda iz Liježa, Sent Trudena, Karl Cajs Jene, Muksrona i Torina, čiji je član od 2020. godine.

U ovom klubu igra sa čak trojicom srpskih fudbalera: Vanjom Milinković-Savićem, Ivanom Ilićem i Nemanjom Radonjićem, sa kojima ne priča o političkim temama.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Mrš

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC