• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS JE BILO "BRIGO MOJA, PREĐI NA DRUGOGA"! Trener Zrinjskog nakon Posušja: Nadam da se da je ovo izolovan slučaj!

Autor Dragan Šutvić

Krunoslav Rendulić bio je veoma nezadovoljan partijom "plemića" protiv Posušaka.

 zrinjski posušje krunoslav rendulić  Izvor: Screenshot

Fudbaleri Zrinjskog uknjižili su neočekivan poraz pred domaćom publikom.

Ekipa koju predvodi Krunoslav Rendulić doživjela je neuspjeh u sudaru sa Posušjem (0:1), a trener šampiona BiH bio je, na konferenciji za novinare, vidno nezadovoljan partijom koju su prikazali njegovi izabranici u ovom hercegovačkom okršaju.

"Prije svega, čestitke ekipi Posušja na zasluženoj pobjedi. Jednostavno, mi nismo bili pravi. Na zagrijavanju se vidjelo da je energija loša, da je gotovo pa i nema. Jednostavno, kad uđeš bez energije, onda ne možeš ništa bolje ni da očekuješ. Onda u drugom poluvremenu kad nešto hoćeš, kad nešto želiš, onda to jednostavno više ne ide. U fudbalu je tako, ako uđeš kako smo mi ušli, onda nisi zaslužio ništa drugo nego poraz. Dobro je u cijeloj priči što je prvenstvo tek počelo, tako da imamo vremena i prostora da popravimo te stvari", poručio je Rendulić prilikom obraćanja medijima.

Početkom septembra Zrinjski je imao mnogo problema sa stomačnim virusom, zbog koje je morao da bude odgođen derbi sa Širokim Brijegom.

"Ne možemo da se vadimo na to, nismo bili pravi. To treba jasno i glasno reći, bili smo loši. Nismo zaslužili ništa drugo nego poraz. Gol koji smo primili, vidjeli ste i sami, postignut je poslije našeg kornera. Danas je bilo sve onako 'Brigo moja, pređi na drugoga'. Neću ja, ti ćeš, neću ja, ti ćeš – i onda kad ne preuzimaš odgovornost i ne staviš se kako treba, onda je normalno da izgubiš", istakao je Rendulić.

Igru je krajem prvog poluvremena zbog povrede morao da napusti Hrvoje Barišić, jedan od najvažnijih šrafova u igri mostarskog kluba.

"To su isto neke stvari koje su nas poremetile. Definitivno je jasno da će Hrvoje to morati da riješi, sad na koji način, o tom potom. Ovako da svaku drugu utakmicu izlazi sigurno da nije rješenje. Imali smo problema i zbog prinudne izmjene Tičinovića, i tu smo bili poremećeni, ali ne treba tu tražiti nikakve alibije. Bili smo loši i izgubili smo."

Zrinjski je ovim porazom napravio lošu uvertiru pred veliki derbi na Koševu sa Sarajevom, koji je zakazan za subotu.

"Nikad nije dobro izgubiti. Sad jednostavno moramo da se čupamo na najtežem mogućem protivniku. Nadam se da je ovo samo izolovan slučaj i da ukoliko uđemo sa pravom energijom, onda kvalitet ispliva na površinu. Danas nismo bili na nivou i završilo je našim porazom", zaključio je Rendulić.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC