• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kožulj ušao s klupe, najavio preokret i "odjavio" AZ Alkmar: Vidjeli ste šta sve fudbal može donijeti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvonimir Kožulj ušao je u igru u 46. minutu, prvi put u strijelce se upisao u 48. minutu, kada je Zrinjski smanjio na 1:3, a drugi gol za 4:3 postigao je desetak minuta prije kraja utakmice.

 Zvonimir Kožulj dvostruki strijelac za Zrinjski protiv AZ Alkmara Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski je ostvario nevjerovatnu pobjedu protiv AZ Alkmara.

U prvom meču Konferencijske lige, bh. šampion nakon prvih 45 minuta imao je zaostatak od tri gola, a onda je u nastavku viđen nestvaran preokret.

Jedan od najzaslužnijih što su bodovi ostali u Mostaru je Zvonimir Kožulj, koji je odigrao samo drugo poluvrijeme, ali to je bilo dovoljno da postigne dva gola i tako potpuno neutrališe veliku prednost Holanđana.

Trener "plemića" odlučio je na pauzi između dva poluvremena da pruži šansu Kožulju umjesto Andrije Balića i to se pokazalo kao ključni trenutak večerašnjeg susreta. Već u 48. minutu uslijedio je spektakularan pogodak iz slobodnog udarca za 3:1, zatim su se u strijelce upisali Josip Ćorluka i Aldin Hrvanović, nakon čega je ponovo red došao na Kožulja. U 82. minutu pogodio je za potpuni preokret 4:3, čime je ukrasio fenomenalno drugo poluvrijeme Mostaraca.

"Čestitao bih ekipi, prije svega na karakteru i želji da napravimo preoket. Stvarno nije lak zadatak igrati protiv ovakvog protivnika. Zahvalio bih se publici na fenomenalnoj podršci. Bez obzira što smo gubili 0:3, nagradili su nas aplauzom i to nam mnogo znači. U drugom poluvremenu vidjeli smo šta sve fudbal može donijeti, zbog toga i jeste toliko interesantan. Drago mi je da sam doprinio ekipi", skromno je rekao 29-godišnji vezista Zrinjskog.

S obzirom da je Legija savladala favorizovanu Aston Vilu 3:2 u drugom meču grupe E Konferencijske lige, Zrinjski je lider poslije prvog kola, a u drugom će 5. oktobra gostovati na "Vila Parku" u Birmingemu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC