• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rendulić pred okršaj Zrinjskog i AZ Alkmara: Za ovakve utakmice se živi, doveli smo Evropu u Mostar i BiH!

Autor Dragan Šutvić

Trener Zrinjskog najavio je, na konferenciji za novinare, okršaj sa holandskim klubom.

 zrinjski az alkmar rendulić najava  Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

"Plemići" će u četvrtak od 18.45 časova u Mostaru ukrstiti koplja sa AZ Alkmarom u prvom kolu grupne faze Konferencijske lige.

Sutrašnji rival Mostaraca dijeli prvo mjesto na tabeli holandske lige sa Ajaksom, uz četiri pobjede u isto toliko utakmica, te 12 postignutih i samo dva primljena gola, pa u dobrom raspoloženju dolaze u grad na Neretvi.

"Ono što je do prije 6-7 mjeseci do godinu dana bio samo san postalo je stvarnost, to smo htjeli, to smo željeli. Nadam se da neće zvučati bahato i pretenciozno, ali smo doveli Evropu u Mostar i BiH. AZ Alkmar u ovoj takmičarskoj godini još nije izgubio takmicu. Izgledaju dosta dobro, ekipa su koja je puna kvaliteta i jako dobrih pojedinaca. To je tim koji je standardizovan, koji se ne mijenja baš previše. U takvoj ligi kao kod njih, ako si prvi i ako imaš četiri pobjede na startu, onda je jasno o kakvom se kvalitetu radi. Sa druge strane, mi igramo kući, naše ambicije su poznate, protiv svakog idemo na pobjedu ko god je tu. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru i daćemo sve od sebe i da će to biti dovoljno za pobjedu", rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić na konferenciji za novinare.

Ističe strateg na mostarskoj klupi da prethodna dva prvenstvena poraza (Posušje 0:1, Sarajevo 1:0) nisu ostavila traga na ekipu pred početak evropske grupne faze.

"U kojem god klubu da izgubite dvije utakmice, nije dobro. Treba priznati da smo protiv Posušja igrali loše, dogodio se kolektivni podbačaj. Međutim, sad bih potpisao da se u jednoj od 40 utakmica koliko sam ja tu dogodi kolektivni 'blek-aut'. To se dogodi i puno boljim ekipama od nas. Utakmicu protiv Sarajeva na znam da li treba puno komentarisati, svi ste dovoljno pametni, sve ste vidjeli. Svakome ko je u fudbalu pet minuta – sve mu je jasno. Ipak je ovo drugo takmičenje, druga energija. Htjeli mi to da priznamo ili ne, za ove utakmice se živi, kao što smo mi živjeli u proteklim mjesecima. Nema sumnje da će ko god istrči, dati sve od sebe da se prikaže u najboljem mogućem svjetlu, da se prikaže na najbolji mogući način kako bismo zabilježili dobar rezultat po nas, a pod dobrim rezultatom mislim na pobjedu", istakao je Rendulić, koji do daljnjeg neće biti na raspolaganju stručnom štabu.

"Neće biti tu ni u ovim evropskim utakmicama ni u prvenstvu. Ima određenih zdravstvenih problema, nadam se da ćemo uskoro imati tačnu dijagnozu i da ćemo kroz koji dan znati više. Ostali su spremni."

U dosadašnje četiri utakmice u holandskom prvenstvu, briljirao je grčki internacionalac Vangelis Pavlidis, strijelac čak šest golova.

"Nije tu samo on, izuzetno je moćan igrač koji ne prašta. Kad napravite i najmanju grešku, on to realizuje. Isto tako, treba reći da je De Vit izuzetno dobar igrač, njihova desna strana je izuzetno motorična, brza. Kao ekipa su veoma dobri, ni u jednom trenutku ne gube glavu, bez obzira na to da li su u srednjem ili niskom bloku. Težak zadatak je pred nama, ali na muci se poznaju junaci, pa ćemo vidjeti sutra", ističe Rendulić, podvukavši da će biti promjena u sastavu u odnosu na prethodne ligaške mečeve.

"Ima tu još određenih dilema, jedna ili dvije. Sa sigurnošću možemo da kažemo da će od prvog minuta igrati Radić, a za ostalo ćemo vidjeti nakon treninga", zaključio je Rendulić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC