• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Sarajeva nakon pobjede nad "plemićima": Svi ćemo stiskati šake za Zrinjski u Evropi!

Autor Haris Krhalić

Treneri Sarajeva i Zrinjskog prokomentarisali su večerašnji meč ova dva tima.

 Rendulić i Rožman izjave Sarajevo Zrinjski Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog doživjela je drugi vezani poraz u Premijer ligi BiH. Ovog puta od „plemića“ je bila bolja ekipa Sarajeva, koja je golom Renana Oliveira sa bijele tačke u 90. minutu stigla do velika tri boda.

Svoje viđenje večerašnje utakmice dao je trener Sarajeva, Simon Rožman, koji je poručio kako će „svi stiskati šake za Zrinjski u Evropi“.

„Mi smo diktirali ritam, ekipu Zrinjskoj respektujemo, a na kraju krajeva oni igraju Evropu i svi ćemo stiskati šake za njih. Mi smo se pokazali dobro, u prvom poluvremenu smo možda zaslužili više. Imali smo dosta dobrih situacija, bili smo strpljivi i na kraju smo nagrađeni za to. Navijači koji su došli su imali šta vidjeti, hvala im. Čestitam igračima, a sutra ću im reći ono što mi se ne sviđa“, rekao je Rožman koji je nakon toga otkrio da li je zadovoljan sa dosadašnjim radom i da li ekipa ide u smjeru u kojem on želi.

„Dečki su prihvatili rad, oni razumiju šta mi želimo. Nije to sve savršeno, ima tu još puno prostora, ali mislim da je smjer dobar i da se neke stvari vide. Mislim da je današnja utakmica dobra reklama za naš tim i sve nas“.

Trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić je čestitao fudbalerima Sarajeva na pobjedi, ali je mišljena da je neriješeno možda realniji rezultat.

"Bila je ovo jedna čvrsta utakmica. Nekako mi se čini da je utakmica trebala završiti neriješeno. Da smo dobili go iz igre pa i nekako.Svakako čestitam fudbalerima Sarajeva na pobjedi", rekao je Rendulić

Na pitanje da li su večeras razmišljali o prvoj evropskoj utakmici, onoj protiv AZ Alkmara koja se igra u četvrtak, Rendulić je poručio:

„Naravno da ne, idemo utakmicu po utakmicu. Danas je to bio meč sa Sarajevom, a sutra se okrećemo novim izazovima“.

Inače, ovo je prvi put u posljednjih pet godina da je Zrinjski poražen u dvije uzastopne utakmice. Posljednji put se to desilo u avgustu 2018. godine kada su poraženi od Željezničara i Čelika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC