• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević bi mogao naslijediti Kodru na klupi "zmajeva"!

Autor Haris Krhalić

Čini se da će Savo Milošević naslijediti Mehu Kodru na klupi "zmajeva".

 Savo Milošević blizu klupe BiH Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Fudbalski savez BiH je juče (četvrtak) potvrdio raskid ugovor sa selektorom Mehom Kodrom, a čini se kako će na "zmajevi" ubrzo dobiti novog selektora. 

Iako su u prvi mah svi posumnjali da bi Kodrin nasljednik mogao biti Vahid Halilhodžić do toga neće doći, aprema pisanju Sportklubanovi selektor BiH biće Savo Milošević.

Milošević bi trebao biti imenovan naredne sedmice, a posljednji angažman imao je prije dvije godine kada se rastao sa ljubljanskom Olimpijom. 

Podsećamo, prije samo nekoliko nedjelja u medijima se pojavila informacija da bi Savo Milošević mogao da naslijedi Igora Duljaja na klupi tima iz Husmke, ali se ispostavilo da je to samo trač. Aktuelni trener crno-bijelih žustro je prokomentarisao takve navode, a kao da je nakon te izjave i stavljena tačka na spekulacije o povratku Miloševića na klupu kluba koja ga je stvorio i igrački i trenerski.

Nakon završene igračke karijere, Milošević je bio direktor mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije, a kao trener je vodio Partizan. Savo, koji je inače rođen na teritoriji današnje BiH, odnosno u Bijeljini, upravo je u dresu beogradskog Partizana napravio prve korake u seniorskom fudbalu.

Bio je to početak sjajne karijere tokom koje je nosio dres Aston Vile, Saragose, Parme, Espanjola, Selte, Osasune i Rubina iz Kazanja. Za reprezentaciju je između 1994. i 2008. godine - kada je odigrao oproštajni meč, nastupio čak 102 puta uz 37 postignutih golova.

Na početku trenerske karijere bio je pomoćnik Branka Brnovića, tadašnjeg selektora Crne Gore, pa mu posao koji ga čeka nije potpuno nepoznat. Ipak, imaće težak zadatak jer se Bosna i Hercegvoina nalazi tek na četvrtom meču u svojoj kvalifikacionoj grupi i ima male šanse da se tim putem domogne Evropskog prvenstva, na kojem nikada nije učestvovala. Veća nada za BiH sada je Liga nacija, u kojoj imaju realne šanse da se domognu plasmana.

"Zmajevi" narednu utakmicu igraju 13. oktobra, a protivnik je selekcija Lihtenštajna. Tri dana nakon tog meč u Zenici će gostovati Portugal.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera Dzo

Саво Милошевић је озбиљан, поштен и образован, што је права ријеткост у његовој бранши, међу спортистима поготово! Искрено, ако је вијест тачна, мислим да ће имати далеко већу слободу и боље услове за рад, него у земљи која снима серије о Ј.Б. и А. Ранковићу...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC