• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lider Premijer lige BiH dočekuje Borac: Širokobriježani vjeruju u novu pobjedu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige BiH Široki Brijeg će u srijedu od 18.30 na svojoj "Pecari" ugostiti banjalučki Borac.

 Široki Brijeg u zaostaloj utakmici dočekuje Borac Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Derbi dvije prvoplasirane i trenutno ekipe u najboljoj formi u premijerligaškom društvu, odmjeriće snage u srijedu od 18.30 na "Pecari", u zaostalom meču prvog kola Premijer lige BiH.

Trenutni lider prvenstva, Široki Brijeg, nakon sjajne predstave i pobjede protiv Sarajeva, dočekaće Borac, koji je u seriji od pet pobjeda.

Sa samo tri primljena gola u dosadašnjih šest utakmica, Širokobriježani imaju najčvršću odbranu lige, dok su Banjalučani sa 16 golova najefikasniji, pa će biti zanimljivo vidjeti koja strana će biti konkretnija u ovom dvoboju.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Šef stručnog štaba hercegovačkog tima Marijan Budimir svjestan je kvaliteta sutrašnjeg rivala, ali je uvjeren da njegova ekipa može do novog pozitivnog rezultata u prvenstvu.

"Nadam se kako će svi akteri na terenu opravdati epitet derbija. U pitanju je utakmica trenutno dvije prvoplasirane ekipe. Borac je respektabilna ekipa. Imaju pet vezanih pobjeda i ovdje dolaze u dobroj formi, naletu. Igraju na rezultat, znaju kada treba da napadnu, kada da se povuku, kada da naprave prekid... Imaju iskusne igrače. Moramo biti strpljivi i pametni u ovoj utakmici. Iz naše faze odbrane sve polazi", rekao je Budimir na konferenciji za medije.

"Imam apsolutno povjerenja u ove momke, njihovo znanje, karakter i volju. Na terenu želimo pokazati šta treniramo i na kraju slaviti", jasan je hrvatski stručnjak.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Iskusni Tomislav Tomić vjeruje da će Širokobriježani imati veliku podršku sa tribina, koja bi mogla biti ključ uspjeha u ovoj utakmici.

"Čeka nas još jedan derbi, teška i zahtjevna utakmica. Na treninzima radimo maksimalno i idemo ponizno iz utakmice u utakmicu. Vjerujemo u novu pobjedu pred svojim navijačima. Iz iskustva igranja u drugim klubovima znam kako je 'Pecara' jako teško gostovanje. Ovdje nikome nije lako igrati, stadion je mali, akustičan i podrška navijača uvijek nosi ekipu. Navijačima zahvaljujem na jako dobroj atmosferi protiv Sarajeva i pozivam ih da dođu u što većem broju i protiv Borca, te da nas svojim navijanjem nose do pobjede“, kazao je Tomić.

Široki Brijeg biće oslabljen u ovom meču neigranjem Marka Capana, koji je po završetku derbija sa Sarajevom zaradio treću javnu opomenu i moraće da pauzira jedan meč.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC