• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji reprezentativac "opleo" po Fudbalskom savezu BiH: Odlučuju neadekvatni ljudi, nemaju veze s fudbalom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ervin Zukanović u intervjuu za "Sportitalija" pričao je, između ostalog, i o Fudbalskom savezu BiH i reprezentaciji BiH, čiji dres je nosio 38 puta.

 Ervin Zukanović o Fudbalskom savezu BiH i reprezentaciji Izvor: Samir Cacan/MONDO

Iskusni defanzivac Ervin Zukanović (36), nekadašnji reprezentativac BiH, a sada član grčkog Asterasa, u opširnom intervjuu za "Sportitalija" pričao je o svojoj karijeri, s obzirom da je dugi niz godina nastupao u Italiji.

Ipak, ono što je privuklo najviše pažnje bila su pitanja o Fudbalskom savezu BiH i reprezentaciji BiH, za koju je upisao 38 nastupa.

Italijani su Zukanovića pitali o aktuelnoj situaciji u bh. selekciji, koja će uskoro dobiti i četvrtog selektora u posljednjih godinu dana. Nakon odlaska Ivajla Peteva, kratko su "zmajeve" vodili Faruk Hadžibegić i Meho Kodro, koji je otpušten nakon samo dva meča na klupi BiH. Sada bi "vruć krompir" trebalo da preuzme Savo Milošević, koji će prema našim informacijama u petak biti predstavljen i zvanično kao novi selector.

Velike kritike upućene su rukovodstvu Fudbalskog saveza BiH, koje je Kodri uručilo otkaz nakon samo 180 minuta i pet odrađenih treninga sa reprezentativcima, o čemu je pričao i Zukanović. Nije fudbaler rođen u Sarajevu štedio Savez, ali ni bivšeg saigrača iz Rome i reprezentacije, Edina Džeku.

"Oko reprezentacije Bosne i Hercegovine vlada pomalo specifična situacija, možda bi trebalo malo duže da razgovaramo o tome. Ali nešto mora biti rečeno. Da budemo precizni i direktni: u Fudbalskom savezu BiH odlučuju ljudi koji nikada nisu bili dio fudbalskog svijeta, nisu adekvatni za taj posao. Veoma mi je žao zbog Kodre, jer mu ovo već drugi put rade, bez ikakvog poštovanja", rekao je Zukanović, podsjetivši da je Kodro i i u prvom mandate na klupi BiH otpušten nakon samo dva meča.

U bh. javnosti smatraju da bi Džeko, kao kapiten reprezentacije, trebalo da zauzme stav, sa čime se slaže i Zukanović.

"Edin dobro zna moj stav i moje mišljenje o nacionalnom timu, o tome šta se tamo dešava. Takođe zna kakva je njegova odgovornost: mi navijači očekujemo mnogo više od njega, prije svega očekujemo više van terena. Jer neke stvari su neprihvatljive", jasan je Zukanović.

On se potom osvrnuo na karijeru, tokom koje je promijenio brojne klubove, a najviše njih u Italiji. Pomenućemo samo neke: Roma, Sampdorija, Kjevo, Atalanta, Đenova, SPAL. U BiH je igrao za Željezničar i Velež, a tokom razgovora sa italijanskim medijima naglasio je da razmišlja o trenerskoj karijeri, te da ne bi bilo iznenađenje da gap o završetku igračke karijere vidimo na klupi nekog kluba.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC