• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Položeno cvijeće na grob Milana Jelića

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na današnji dan prije 16 godina preminuo je Milan Jelić, nekadašnji predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

 Milan Jelić 16 godina od smrti Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

U Modriči se u subotu obilježava 16 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića, a parastosu prisustvuju i predstavnici institucija Srpske, koji su položili cvijeće na Jelićev grob.

Parastosu prisustvuju ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić, izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Mihajlović, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević.

Cvijeće su, osim porodice - supruga Milica i sin Petar, položili i Tomić i Mihajlović, delegacija Fonda "Dr Milan Jelić", predstavnici Saveza opština i gradova Srpske, načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, predstavnici boračkih organizacija, sportskih klubova, Rafinerije ulja "Modriča".

Pomen služe sveštenici iz Modriče.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Milan Jelić ostavio neizbrisiv trag i nemjerljiv doprinos stabilizaciji i razvoju Srpske, jačanju i očuvanju njenih institucija, i s toga i danas, 16 godina od njegove smrti, čuvamo sjećanje na ovog velikog čovjeka, političara, privrednika i sportistu.

Dodik je rekao da je Milan Jelić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, bio ličnost u kojoj su ujedinjene sve vrline koje krase jednog čovjeka - ljudskost, hrabrost, poštenje, čvrst karakter, humanost i odanost domovini i svom narodu.

"Svima nama Milan je bio i ostao trajna uspomena i sjećanje. Ponosni smo na njegov lik i djela, koja ostaju da vječno svjedoče koliko je bio posvećen svima - prije svega, svojoj porodici, prijateljima, svojim Modričanima i svim građanima Republike Srpske", istakao je Dodik povodom godišnjice smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Iako je prošlo 16 godina od njegove smrti, rekao je Dodik, sjećanje na Milana ne blijedi, a tuga ne prestaje o čemu svjedoči i redovno okupljanje brojnih prijatelja, saradnika i poštovaoca njegovog rada i životnog djela na mjestu vječnog počivanja.

"Učinio je mnogo za Republiku Srpsku i zato Srpska i njeni građani nikada neće zaboraviti svog predsjednika Milana Jelića. Njegov vječni optimizam i neiscrpna energija do zadnjeg trenutka bili su i biće naša pokretačka snaga i podstrek da stvaramo ljepšu, bolju i prosperitetniju Republiku Srpsku, baš onako kako je Milan zamišljao", naveo je Dodik.

Milan Jelić (1956-2007) preminuo je u Modriči 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Jelić je bio univerzitetski profesor, doktor ekonomskih nauka i sportski radnik iz Republike Srpske.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.

Milan Jelić bio je šesti predsjednik Republike Srpske.

Za svoj rad dobio je mnogo prestižnih priznanja, među kojima su menadžer decenije u BiH 2003. godine, Orden za stvaralaštvo - na Briselskoj izložbi inovacija 2005. i Orden Svetog Save.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC