• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola "udario" na Hrvata, okrivio ga za poraz Sitija

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pep Gvardiola pronašao je krivca za poraze Mančester sitija u Mateu Kovačiću.

 Pep Gvardiola okrivio Kovačića za poraz Sitija Izvor: Profimedia

Ako je kod nekoga postojala dilema ko je najvažniji igrač Mančester sitija, nakon poraza od Vulverhemptona (2:1) nema više dileme da je to Rodri. Tim je djelovao kao "muva bez glave" bez Rodrija i teško se snalazio na "Molinjuu", kako sa loptom tako i bez nje, pa je Pep Gvardiola bez naročitog ustručavanja za poraz okrivio igrača koji ga je zamijenio.

U pitanju je Mateo Kovačić koji je ljetos stigao iz Čelsija i za koga je Gvardiola bio pun riječi hvale. Štaviše, ne pamti se kada je nekog fudbalera nahvalio poput Hrvata, čiji je veliki obožavalac već nekoliko godina i koga je lično želio da dovede sa "Bridža" kada je postalo jasno da neće produžiti ugovor. Hvalio ga je i tokom priprema, isticao da se brzo navikao na njegov sistem, ali sudeći po reakciji - moraće mnogo da se popravi u budućnosti.

"Nismo dobro napadali i nedostajalo nam je da budemo tečniji u prenosu lopte. Zato smo se mučili u tranziciji. Kada se protivnici dobro brane, Kovačić, Nunješ i Dijaš moraju da napadaju centralne defanzivce, a oni to nisu radili. Otežali su nam igru, a moji igrači znaju šta treba da rade", rekao je Gvardiola nakon drugog vezanog poraza.

U oba meča Gvardiola je pokušavao da odmijeni Rodrija, ali nije uspio. Prvo se protiv Njukasla nije snašao Filips, a zatim protiv Vulsa ni Kovačić, tako da je Gvardiola zamijenio Hrvata poslije 65 minuta. Za to vrijeme je dobio samo tri od sedam duela i izgubio je 11 lopti, dok je malo prije izmjene zaradio i žuti karton, tako da Gvardiola nije želio da rizikuje sa njim u završnici meča i odlučio je da ga pošalje na klupu.

Uprkos ispadanju iz Karabao kupa, Mančester siti je i dalje prvi u Premijer ligi, ali idu tri vrlo teške utakmice. Prvo gostuju Lajpcigu u Ligi šampiona, a onda u Premijer ligi igraju sa Arsenalom i Brajtonom.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tejma

GUUardiola, bože mili..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC