• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Jang Bojsa pred meč sa Crvenom zvezdom napravili haos u Cirihu

Autor Marina Periškić

Navijači Zvezdinog rivala Jang Bojsa napravili su haos pred gostovanje u Beograd.

 Navijaci Jang Bojsa divljali na utakmici protiv Grashopersa Izvor: "Profimedia/ IMAGO

Navijači Jang Bojsa nisu mogli da smire strasti, pred dolazak na Marakanu gdje će ih dočekati Crvena zvezda u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona. Na utakmici protiv Grashopersa, u švajcarskom prvenstvu, nastao je haos zbog ponašanja pristalica tima iz Berna, pa je uslijedila kazna za klub.

Duel je odigran u subotu, Jang Bojs je slavio rezultatom 1:0, a ubrzo je iz saveza stigla i kazna. "Pred gostovanje Crvenoj zvezdi, Jang Bojs je sa 1:0 pobijedio domaćine. Ali, ono što se desilo van terena i dalje brine vlasti i navijače nekoliko dana kasnije. Prije i poslije utakmice, neki od navijača Jang Bojsa koji su putovali uradili su neke sramotne stvari", pišu švajcarski mediji.

Navijači iz Berna uništili su autobuse transportne firme u Cirihu, a potom su prijetili smrću vozaču autobusa. Huligani su nastavili sa divljanjem pa su prijetili i policajcima, pa ih gađali raznim predmetima kada su oni došli da smire situaciju.

Jedna od kazni za Jang Bojs biće zabrana za navijače, pa će tako klub iz Berna sljedeću utakmicu igrati pred praznim tribinama. Poslije ovog skandala oglasio se i klub: "Uvijek se zalažemo za igre u mirnoj atmosferi i distanciramo se u svim oblicima od agresivnog ponašanja, uništavanja i oštećenja imovine. U komunikaciji sa vlastima, razgovarano je o mjerama i date su preporuke. Ali odgovora nije bilo. Kolektivnom kaznom koja je sada donijeta, nekoliko hiljada navijača biće kažnjeno zbog neprihvatljivog ponašanja nekoliko pojedinaca. Smatramo da je ovo krajnje žalosno i ne smatramo da je to djelotvorno. Umjesto toga, trebalo bi da se usredsredite na identifikaciju počinilaca i njihovo pozivanje na odgovornost", navedeno je u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC