• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar Mrkela nema dilemu: Zvezda će osvojiti titulu i igrati proljeće u Evropi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mitar Mrkela pričao je o Crvenoj zvezdi, Ligi šampiona, tituli u Superligi Srbije, pojačanjima...

 Mitar Mrkela o Crvenoj zvezdi Ligi sampiona i tituli Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda igra ponovo u Ligi šampiona, poslije četiri godine najjače evropsko takmičenje biće na "Marakani". Rival je Jang Bojs i prije te utakmice sporski direktor kluba Mitar Mrkela pričao je o svemu tome. Kako o utakmici sa švajcarskim timom, tako i o Superligi, pojačanjima, elitnom takmičenju...

Ističe da su svi spremni za večerašnji duel (21h). "Spremni smo, ovo nam je treće učešće u Ligi šampiona, ukupno sedmo u evrokupovima. Radili smo naporno da se za ovo spremimo, imamo dobar tim koji je pokazao da igra dobar fudbal, imamo i dobrog trenera. Tu je dosta novih igrača, pa je potrebno vrijeme da se stvari slože, ali naše ambicije ostaju velike, kako u domaćem šampionatu, tako i u Evropi, želimo da ostanemo tamo i na proljeće ili u nokaut fazi Lige šampiona ili u Ligi Evrope", rekao je Mrkela u jutarnjem programu "RTS-a".

Zvezda je prije četiri godine do grupne faze došla tako što je u posljednjem kolu kvalifikacija dobila upravo Jang Bojs. "Tradicija može da ima ulogu, mada na kraju uvijek vjerujem u kvalitet koji mi imamo u ovom trenutku. Imamo iskustvo od prije nekoliko godina gdje smo vodili, dominirali, iako su mečevi završeni remijima. Imamo Rodića i Degeneka koji su igrali te mečeve, iz Jang Bojsa mislim da je bio samo Nsame i to ostavlja određeni trag u podsvijesti. Protiv Sitija su momci pokazali kvalitet, vjerujem da uz pune tribine možemo do pozitivnog rezultata."

Ima samo riječi hvale na račun protivnika. "Kao što su oni nas analizirali, tako smo i mi njih, nema nepoznanica ni as jedne ni sa druge strane. Imamo rješenje za ono što oni mogu da pokažu, kvalitetan su tim, pokazali su to i protiv Lajpciga, imaju ustaljenu igru od koje ne odustaju, napadačka su ekipa, mada smo i mi napadački opredjeljeni. Želimo pobjedu i biće to dobra utakmica, vjerujem u trijumf."

Dosta se priča o dvojici skupocjenih pojačanja, Šerifu Endiaju i In-Bo Hvangu. "Treba im vrijeme, odigrali su po dvije utakmice i normalno je to u fazi pravljenja ekipe, mi smo baš u toj fazi. Doveli smo 10 igrača, trenera, sve je to normalno. Biće bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo. Ne odustajemo od ciljeva koji su postavljeni prije početka sezone, to su uvijek bili najviši ciljevi, jer je to obaveza Zvezde. I šampionska titula za koju vjerujem da ćemo uzeti, kao i ostanak u Evropi na proljeće."

Za kraj se osvrnuo na grupu crveno-bijelih, ali i dešavanja u Ligi šampiona. "Na papiru je Siti veliki favorit, najbolja ekipa na svijetu, dominira u svakom meču. Lajpcig je takođe mlad tim, poletan, igraju moderan fudbal i svašta može da se očekuje u tom meču. Vidi se da su mnoge utakmice bile neizvjesne, gledao sam mečeve Napolija i Reala i Kopenhagena i Bajerna, Danci su pokazali da i uslovno rečeno manji klubovi mogu da igraju, ali je kvalitet na kraju presudio", zaključio je Mrkela.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC