• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u Ligi Evrope! Grci istakli parolu "Kosovo je Albanija"

Autor Dragan Šutvić

Sramotan potez grčkih navijača na utakmici grupne faze protiv Ajaksa, kada su istakli poruku o Kosovu i Albaniji.

 navijači aeka parola kosovo je albanija  Izvor: Twitter/kos_data/printscreen

Skandal u Ligi Evrope, a UEFA bi stvarno morala da reaguje zbog ovakvih stvari! Na meču drugog kola grupne faze Lige Evrope između AEK-a i Ajaksa, koji je u četvrtak uveče odigran u Atini, navijači domaćeg tima istakli su transparent "Kosovo je Albanija", samo nekoliko metara pored ogromne fotografije Mihalisa Kacurisa (29), navijača koji je prije nešto manje od dva mjeseca ubijen u navijačkom sukobu koji su izazvali huligani Dinama iz Zagreba!

Kako se može saznati na društvenim mrežama, poruku na tribini sa najvatrenijim pristalicama AEK-a nisu istakli navijači albanskog porijekla, pa ostaje da se vidi kako su Grci došli na ideju da na ovom meču izlože sporan transparent koji bi mogao da izazove nove tenzije na navijačkoj sceni. Slika tribine brzo se proširila društvenim mrežama i mnoge je zaintrigirala - prevashodno jer je jasno da je navijači AEK-a napravili zaokret od 180 stepeni! Pogledajte detalj sa stadiona:

Srpski i grčki narod imaju odlične odnose kroz istoriju, a upravo je AEK jedan od klubova koji je to dokazao i na djelu. Momci u žutim dresovima stigli su u Beograd kako bi protiv Partizana odigrali prijateljsku utakmicu kada je tadašnja Jugoslavija bila u veoma teškom trenutku - tokom bombardovanja od strane NATO alijanse 1999. godine. Čak ni to što su bombe padale i na fudbalske terene širom zemlje nije spriječilo grčkog velikana da doputuje u Jugoslaviju i bratskom narodu pokaže poštovanje...

Ali, vremena su sada drugačija! Ostaje da se vidi šta je bila inicijalna kapisla za promjenu ponašanja najvatrenijih pristalica AEK-a, koji su ovog ljeta bili u centru pažnje na međunarodnoj sceni. Ispred njihovog stadiona ubijen je navijač Mihalis Kacuris, koji je sticajem okolnosti postao žrtva u sukobima koje su izazvali navijači zagrebačkog Dinama i Panatinaikosa. On je nožem uboden u podlakticu, zatim pretučen na ulici, a iskrvario je nekoliko sati kasnije, prije nego što su lekari stigli da mu ukažu pomoć.

Sa navijačima grčkog tima tada je žalila i Srbija, a ostaje da se vidi kako će ovakva poruka na tribinama uticati na tradicionalno dobre odnose. Jedan od miljenika najvatrenijih navijača AEK-a je Srbin Ognjen Vranješ, trenutno za ekipu nastupa Mijat Gaćinović, a u prošlosti su dres kluba nosili fudbaleri poput Gordana Petrića, Dragana Ćirića, Ilije i Vladimira Ivića, Milana Lukača, Uroša Ćosića, Nenada Krstičića...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC