• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači AEK-a se oglasili zbog transparenta "Kosovo je Albanija": "Preduzećemo drastične mjere, sramota!"

Navijačka grupa AEK-a "Original 21" oglasila se povodom transparenta "Kosovo je Albanija" na meču tima iz Atine i Ajaksa.

 Navijači AEK-a se oglasili zbog transparenta Izvor: Twitter/kos_data/printscreen

Pravi skandal se desio kada se na meču AEK-a i Ajaksa u Atini pojavio transparent na kome je pisalo "Kosovo je Albanija". Pogotovo je to bilo šokantno kada se zna da su u prošlosti navijači AEK-a i sam klub imali sjajan odnos sa Srbima i Srbijom i čak je AEK stigao u Beograd tokom NATO bombardovanja 1999. godine. 

Nakon što je klub odlučno stao iza odluke da dvojicu navijača koji su unijeli ovaj sporni transparent na stadion udalji iz fudbala doživotno, sada se oglasila i navijačka grupa "Original 21" koja je saopštenjem jasno stala iza stava da je transparent podmetnut. 

"Stojimo kategorički iza ovoga kao Original 21 i kategorički i navodimo da je postavljanje transparenta nacionalističkog sadržaja koji se našao na našem stadionu tokom utakmice protiv Ajaksa djelo nekoliko pojedinaca i ni na koji način ne izražava stavove i mišljenja Originala 21. Istorijsko porijeklo tima koji obožavamo kao i životni odnos "Original 21" bez pregovora prema bilo kom obliku fašizma našu grešku čini još većom i dužni smo da joj stanemo na kraj. Osuđujemo upravo ovaj transparent, tražimo iskreno izvinjenje organizaciji AEK-a za bilo kakve probleme koje je ovaj transparent napravio i što je zbog našeg nemara, makar i na kratko vrijeme, bio postavljen u našoj zoni odgovornosti. Iskreno se izvinjavamo svim navijačima našeg tima koji su se osjećali isto kao i mi. Sramota! Najodlučnije izjavljujemo da ćemo preduzeti drastične mjere da se ovako nešto više nikada ne ponovi", navodi se u saopštenju navijačke grupe AEK-a. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC