• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donio im evropski trofej u maju, a sad dobio otkaz: Gudelj i Dmitrović dobijaju novog trenera

Bez ikakvog strpljenja su u Sevilji gdje se tim prilično promijenio od kada su u maju osvojili Ligu Evrope.

 Hose Luis Mendilibar dobio otkaz Izvor: YouTube/Diario AS/Printscreen

Hose Luis Mendilibar (62) cijelu trenersku karijeru radio je u malim klubovima i pravo niotkuda je krajem marta sjeo na klupu Sevilje, a zatim odveo ovaj klub do senzacionalnog rezultata u Ligi Evrope i sedmog pehara u ovom takmičenju. Izbacio je Mančester junajted, Juventus, pa pobijedio Romu nakon boljeg izvođenja penala, ali je "medeni mjesec" vrlo brzo završen.

Samo četiri mjeseca od finala Lige Evrope u Budimpešti, Mendilibar je dobio otkaz u Sevilji zbog loših rezultata u novoj sezoni. Tako će trener srpskih fudbalera Marka Dmitrovića i Nemanje Gudelja tokom reprezentativne pauze dobiti novog šefa, a za sada nema informacija ko bi to mogao da bude. U svakom slučaju situacija u klubu je daleko od idealne, pošto će fudbaleri Sevilje dobiti čak četvrtog trenera u posljednjih godinu dana.

Kap koja je prelila čašu je inače remi sa Rajom Valjekanom (2:2), dok se istim rezultatom prošle nedjelje završio i meč protiv PSV Ajndhovena u Ligi šampiona kada je Nemanja Gudelj dao gol. Sevilja je na pauzu otišla sa samo osam bodova i nalazi se tek na 14. mjestu La Lige zbog čega je rukovodstvo odlučio da otjera Mendilibara.

Vrijedi spomenuti i da je tokom ljeta Sevilja ostala bez Bona, Hesusa Korone, Karima Rekika, Gonzala Montijela, Brajana Hila, Aleksa Telesa, Papua Gomesa i još nekoliko bitnih igrača, a da nije dovela naročito kvalitetne zamjene osim Serhija Ramosa koji je stigao na samom kraju prelaznog roka. Čini se da je ipak dio odgovornosti i na rukovodstvu kluba koje nije bilo spremno da to podijeli i sa Mendilibarom.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC