• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko čuo za njega, a ima brojke kao Haland! Koštao smiješan novac i eksplodirao u Bundesu - 13 golova za sedam mečeva!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatna partije Girasija odrazile su se i na rezultate Štutgarta, drugoplasiranog tima Njemačke.

 Seru Girasi igra sjajno ove sezone u Štutgartu Izvor: Profimedia

Prošle sezone "razmazio" nas je Erling Haland i u ovo vrijeme 2022. godine na svom kontu u Premijer ligi imao je 13 golova. Nakon još jedne slabe predstave u derbi utakmici između Arsenala i Mančester sitija (0:1) - na pauzu za reprezentacije otišao je sa "samo" osam. Ipak, postoji fudbaler koji u "ligama petice" ima "halandovske brojke" i za njega većina ljubitelja fudbala nije ni čula dok se nije racpucao u Njemačkoj i skrenuo pažnju na sebe.

U pitanju je Seru Girasi, napadač rođen u Arlu (Francuska), nekadašnji mladi reprezentativac Francuske, a sada seniorski Gvineje. On je potpuno "oduvao" sve u prva dva mjeseca sezone i u dresu Štutgarta je pokazao brojke kakvih se ne bi postidio Haland, pa ni Levandovski, Mesi, Ronaldo...

Za cijelu prošlu sezonu u Štutgartu, kada je igrao kao pozajmljeni igrač Rena, postigao je 11 golova. Sada u samo sedam kola ima dva više pošto je pogađao jednom protiv Lajpciga (u porazu 5:1), po dvaput protiv Bohuma, Frajburga i Darmštata, a tri puta protiv Majnca i Volfsburga. U svim pomenutim utakmicama - Štutgart je dolazio do pobjede, kao i protiv Kelna, jedinog kluba kome Girasi nije dao gol u Njemačkoj ove takmičarske godine.


Zahvaljujući napadaču koji je plaćen "samo" devet miliona evra, Štutgart je na odmor predviđen za reprezentacije otišao sa drugog mjesta na tabeli sa 18 bodova. Ispred njih je tek Leverkuzen koji ima 19 bodova, pošto su i oni "uboli" sa napadačem angažovavši Viktora Bonifejsa za 20 miliona evra iz belgijskog Uniona. On je postigao sedam golova.

Najbliži sjajnom Girasiju na listi najboljih strijelaca "liga petice" je Lautaro Martinez sa 10, dok su Hari Kejn, Džud Belingem i Erling Haland postigli po osam. Poput Bonifejsa, još sedam ima Jonas Vind (Volfsburg) i Kilijan Mbape.

Interesantno je da se Girasi pojavio potpuno niotkuda, igrao je za rezervne timove Lavala, Lila, Kelna, tek povremeno dobijao šansu u prvom timu, a potom je u Amjenu počeo polako da "diže svoju cijenu". Nakon dvije sezone u Renu, gdje je postigao 19 golova, pozajmljen je Štutgartu i čini se da je napravio potez karijere jer mu je sve u ovom klubu "sjelo na prvu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC