• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog ovog meča je Azar napustio fudbal! Sve je izgledalo bezazleno, a onda je ovaj start potpuno srušio Belgijanca

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Eden Azard zvanično se povukao sa fudbalske scene u 33. godini, a jedan detalj sa utakmice, koji niko nije shvatio ozbiljno, zauvijek je stavio tačku na njegovu karijeru.

 Zašto je Eden Azar završio karijeru Izvor: Profimedia

Eden Azar prije nekoliko dana zvanično je objavio da završava karijeru u 33. godini. Iskusni fudbaler je 2019. godine iz Čelsija došao kao veliko pojačanje i zvijezda tima Real Madrida, međutim ništa od toga nismo imali priliku da vidimo. Kada je stigao u "kraljevski klub" totalno je ispao iz forme i nikada nije uspio da se vrati, a sada je otkriven detalj za koji bi mogao da se kaže da je prelomni momenat u njegovoj karijeri.

Sve se desilo na utakmici protiv PSŽ-a, kada je Eden imao loptu u nogama, a neoprezan start Tomasa Menijea uzrokovao je brojne probleme za belgijskog ofanzivca. Nakon te utakmice, više ništa nije bilo isto, iako je na prvi mah to izgledalo bezazleno.

U Madridu su ovaj potez dovođenja Belgijanca okarakterisali kao jedan od najvećih promašaja u eri Florentina Pereza, nakon čega je postignut sporazumni raskid saradnje. Prije nekoliko dana, Eden Azar je i zvanično objavio da se oprašta od fudbala i da ide u penziju.

Poslije sjajnih sedam godina u Čelsiju, sa kojim je osvojio skoro sve što je mogao, pojavio se na pripremama u Madridu sa 12 kilograma viška, što je bio samo uvod za sve ono što je čekalo Belgijanca kasnije. Proveo je više vremena van terena nego na njemu. Real je na Azara ukupno dao 207 miliona evra, a za to vrijeme postigao je samo sedam golova i upisao svega 12 asistencija. U La Ligi je starter bio 24 puta (šest puta godišnje).

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC