• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penal, tuča, crveni karton - pa Srbi na Evropskom prvenstvu: Drama u finišu, haos poslije meča, ali sad je sve gotovo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalska reprezentacija Austrije plasirala se na Evropsko prvenstvo poslije dramatičnog meča sa Azerbejdžanom!

 Austrija se plasirala na EURO 2024 Izvor: Profimedia

Austrija je još jedan tim koji je otišao na Evropsko prvenstvo 2024. godine! Nakon pobjede nad Azerbejdžanom u gostima 1:0 golom Marsela Sabicera sa "bijele tačke" u 48. minutu. Austrija je ovom pobjedom otišla na 16 bodova, koliko ima i prvoplasirana ekipa u grupi Belgija, dok je treća Švedska tek na šest bodova. Iako Šveđani imaju još tri utakmice do kraja kvalifikacija, više nemaju šanse da stignu Belgijance i Austrijance. 

Djelovalo je ovo kao miran meč sve do samog finiša kada se baš "zakuvalo". Prvo je u 91. minutu Toral Bajramov ispustio šansu da izjednači kada se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom, a zatim su strasti proključale na terenu. Poslije jednog starta Marsel Sabicer je htio da se potuče sa cijelim timom Azerbejdžana, a podržao ga je iskusni napadač Gvido Burgštaler. 

Špic koji je u 82. minutu zamijenio Sašu Kalajdžića dobio je žuti karton, a poslije toga je u jednom od posljednjih napada u skoku udario protivnika laktom i zaradio isključenje! Nije se sve završilo tu već su i nakon kraja utakmice su se igrači dva tima sukobljavali! 

Austrija je sada ovjerila plasman na Evropsko prvenstvo, a sigurno je da će neko od reprezentativaca srpskog porijekla otići na EURO sa ovom reprezentacijom. Saša Kalajdžić je i na ovom meču bio startni napadač. dok je Marko Arnautović preskočio ovo okupljanje. Selektor Ralf Ragnik već neko vrijeme ne zove Aleksandra Dragovića u tim, ali i to bi moglo da se promijeni...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC