• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko razočaran: Šanse za EURO propustili smo protiv Luksemburga i Islanda - kako se utakmica odvijala, dobro smo prošli

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kapiten reprezentacije BiH prokomentarisao je ubjedljiv poraz od Portugala.

 Edin Džeko Savo Milošević Izvor: FEHIM DEMIR/EPA

BiH je doživjela debakl na "Bilinom polju" u Zenici od Portugala, koji je slavio 5:0, postigavši čak pet golova u prvom poluvremenu.

Srećom po "zmajeve", gosti su se zadovoljili sigurnim vođstvom iz prvog dijela igre, pa u nastavku nisu imali potrebe da "grizu" kao u prvom poluvremenu.

Meč u Zenici prokomentarisao je i kapiten bh. tima Edin Džeko, koji nikako nije mogao biti zadovoljan viđenim na terenu.

"Došli smo u situaciju da smo protiv Portugala morali napraviti rezultat da bismo imali šansu za plasman na EURO, s obzirom da smo te šanse propustili mnogo prije, protiv Luksemburga i Islanda. Vjerovatno nas je i utakmica sa Lihtenštajnom zavarala. Imali smo tada brz protok lopte, mnogo šansi, pa smo mislili - igramo pred domaćom publikom, pokušaćemo napraviti rezultat...", rekao je Džeko.

Jasno je da je rano primljen gol, već u petom minutu, potpuno dekoncentrisao "zmajeve". Kada je Kristijano Ronaldo postigao prvi, a vrlo brzo i drugi gol, bilo je jasno da će se reprezentativci BiH teško vratiti u meč.

"Primiš gol u 3. minutu, sigurno se noge počnu tresti i dođe mnogo grešaka. Bez obzira na sve, što su bolja ekipa od nas i imaju bolje igrače, mislim da smo prelako primali golove. To su greške koje protiv ovakvih ekipa ne možeš da napraviš. Dvojica prave ofsajd, treći trči za igračem, oni idu sami na golmana... To su stvari o kojima mi treba na terenu da pričamo, da zovemo jedan drugog."

BiH do kraja kvalifikacija očekuju dueli sa Luksemburgom u gostima i Slovačkom kod kuće, ali ti mečevi neće imati rezultatski značaj. Mnogo više će značiti selektoru Savi Miloševiću da vidi sa čim raspolaže za odlučujuće susrete u baražu, koji je ostao jedini mogući put za BiH da se može domoći Evropskog prvenstva.

"Sigurno će ova utakmica mnogo pomoći selektoru da vidi šta se može napraviti u budućnosti. Nikad nije lako kad se izgubi i nijedan poraz ne treba uzeti zdravo za gotovo. Kako se utakmica odvijala, dobro smo prošli", zaključio je Džeko.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC