• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edin Džeko gradi zgradu od osam spratova u centru Sarajeva!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U Sarajevu je ovih dana počela izgradnja stambeno-poslovnog objekta "Premier Park", koji se nalazi u strogom centru grada.

 Edin Džeko gradi zgradu u centru Sarajeva! Izvor: Profimedia/Massimo Insabato

U pitanju je objekat koji se nalazi odmah iza Sarajevo Siti Centra (SCC) na Marijin Dvoru, a kako prenosi portal "Biznisinfo", investitor je kompanija koja je u vlasništvu bivšeg direktora Bosna Bank International (BBI) Amera Bukvića i fudbalera Edina Džeke.

Završetak radova na ovom objektu planiran je za decembar 2024. godine.

Kapiten Bosne i Hercegovine i napadač Fenerbahčea se i dosad bavio investiranjem na olimpijskoj planini Bjelašnici, Sarajevu, Dubrovniku i drugim lokacijama širom svijeta.

Na posljednjem 12. Sarajevo Biznis Forumu 2023. godine nagrađen je priznanjem bh. ambasadora godine.

Njegov partner Bukvić je s druge strane bio dugogodišnji predsjednik Uprave BBI-a, poznat je po svojoj izvanrednoj međunarodnoj karijeri u finansijskom sektoru. Jedan je od inicijatora i pokretača Sarajevo Biznis Foruma, platforme koja od 2010. godine igra ključnu ulogu u privlačenju investicija u BiH.

Uvršten je na listu 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji, prema izboru "Islamica 50", a i jedan je od rukovodećih ljudi u Islamskoj razvojnoj banci sa sjedištem u Džedi.

Kompanija pod nazivom "Premier Investment Group" ima kapital od 10,9 miliona KM, a koji su po pola uložili osnivači Džeko i Bukvić. U upravi firme su suprug Edinove sestre, Emir Đerekarac i supruga Amera Bukvića, Amina Bukvić-Kulović.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo izdalo je 17.12.2013. godine urbanističku saglasnost za izgradnju objekta koji, treba imati osam spratova.

U idejnom projektu iz 2013. godine navodi se da će objekat imati garaže koje se protežu na dva podzemna sprata, šest spratova i potkrovlje.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC