• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispovijest bivšeg Ronaldovog saigrača: "Jeli bismo 'otpisane' hamburgere u Mekdonaldsu, niko ih nije htio!"

Autor Dragan Šutvić

Prva priča Paima vezana je za dane u Sportingu, kada su Ronaldo i on pored ljubavi prema fudbalu dijelili i posljednje ostatke u "Mekdonalsu". Nije siguran da li se Ronaldo njega uopšte sjeća, ali on portugalsku zvijezdu nikada nije zaboravio.

 kristijano ronaldo fabio paim ispovijest Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

Kristijano Ronaldo je svoje prve fudbalske korake napravio u fudbaskoj akademiji u Sportingu, gdje su se rađala i prva prijateljstva kroz sport. Danas, Portugalac je najplaćeniji fudbaler na svijetu, a njegov bivši saigrač Fabio Paim krenuo je nekim drugim putem, ali se prisjetio perioda kada se pričalo da je bolji od Ronalda.

Prva priča Paima vezana je za dane u Sportingu, kada su Ronaldo i on pored ljubavi prema fudbalu dijelili i posljednje ostatke u "Mekdonalsu". Nije siguran da li se Ronaldo njega uopšte sjeća, ali on portugalsku zvijezdu nikada nije zaboravio.

"Kada smo igrali za Sporting živjeli smo na stadionu. Svako veče išli bismo po hamburgere koji su bili 'otpisani' u Meku jer ih niko nije htio. To čak nije bila ni tajna, klub je to znao i puštao nas je. Drugačija su vremena bila", počeo je svoju ispovijest Fabio Paim, nakon čega se osvrnuo kako je tačno krenulo prijateljstvo sa Kristijanom.

"Upoznao sam Ronalda kada sam imao osam godina. Tek sam došao u klub i odmah smo zajedno išli na turnir u Madeiru. Bilo je jako lijepo, uživali smo. Njega pamtim kao igrača koji je htio da bude najbolji na svijetu, a predanost koju je imao dovela ga je do uspjeha koji ima danas. Nisam ni sanjao da će postići sve ovo u karijeri."

Ronaldo je eksplodirao u Mančester junajtedu, čiji transfer je ostvaren 2003. godine. Paim se sjetio da je Ronaldo po dolasku u Englesku izgovorio ove riječi: "Ako mislite da sam ja dobar, čekajte da vidite Fabia Paima". Navodno je ovo jedini fudbaler za kojeg je Portugalac rekao da je bolji od njega.

Iako su dugo igrali zajedno, za Fabija ne postoji bolji i posvećeniji fudbaler, a ni "Zlatne lopte" za njega ne predstavljaju realno stanje ko je najbolji fudbaler svijeta, ali ističe da je bio uporan kao njegov saigrač, sigurno bi bio bolji.

"Da sam nastavio da igram fudbal i da sam uložio jednak trud, bio isto toliko posvećen kao Ronaldo, definitivno bih bio bolji od njega. Svakako sam se po pitanju tehnike uvijek isticao, bio sam poput Ronaldinja, ali kao što svi znamo - ne gleda se samo tehnika", zaključio je Fabio Paim.

Ostala je velika žal za propuštenom prilikom Ronaldovog bivšeg saigrača koji je zbog pogrešnih odluka jedno vreme bio i u zatvoru kada je optužen zbog sumnje da je prodavao drogu. I tada je Fabio iskoristio priliku i divio se Ronaldu iz zatvorske ćelije.

"Naravno da žalim zbog nekih odluka koje sam donio, ali poznavaući sebe ja ne bih mogao nikada da budem na Kristijanovom nivou. Iako je istina je da sam u jednom momentu bio bolji igrač - mislim da bi trebalo da mi da jednu od svojih "Zlatnih lopti", rekao je Fabio i otkrio da više nema nikakav kontakt sa Ronaldom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC