• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dao sam Ronaldu crveni i više nisam sudio Realu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekada jedan od najboljih španskih sudija sada je ispričao koliki je pritisak na arbitrima u Španiji kada sude najvećim ekipama.

 Estrada Fernandez isključio Kristijana Ronalda i više nije sudio Real Madridu Izvor: Profimedia

Nije lako suditi u Španiji, kaže dugogodišnji sudije Primere Estrada Fernandez. Sudija koji je već nekoliko sezona u penziji govorio je o tome koliko je morao da bude oprezan kada je želio da donosi odluke koje se protive interesima najvećih španskih ekipa. Kada vodite meč Real Madrida, Barselone ili Atletika, pritisak je ogroman. 

"Sudije su pod pritiskom, nije ista stvar suditi utakmicu nekom malom timu ili velikim timovima kao što je Barselona, ​​Real Madrid ili Atletiko Madrid. Ako pogriješite, komisija vas kažnjava. Više ne sudim, imam primjer koji mi se desio 2009. godine, kada sam isključio Kristijana Ronalda. Te sezone više nisam sudio Real Madridu. Znate da postoji medijski odjek i morate da budete veoma oprezni kada donosite odluku" , ispričao je sada Estrada Fernandez. 

To se desilo kada je Real Madrid igrao sa Almerijom, a tada je iskusni španski sudija dao dva žuta kartona Portugalcu. Prvo mu je dao žuti jer je poslije gola skinuo dres, a onda je tri minuta kasnije napao rivala i zato je upisan, Estrada Fernandez je najveću utakmicu u karijeri sudio upravo Realu i to u sezoni 2014/15 kada je vodio finale Superkupa Španije između Reala i Atletika.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC