• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeziva povreda bivšeg fudbalera Crvene zvezde!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji fudbaler Zvezde Bernard Parker teško povrijeđen na meču u Južnoj Africi.

 povreda bernarda parkera  Izvor: Youtube/The Kick Off SA/printscreen

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Bernard Parker (37) vjerovatno će biti prinuđen da završi igračku karijeru nakon teške povrede koju je zadobio na meču TS Galaksija i Mamelodi Sandaunsa. Poslije neopreznog starta rivala Bonganija Zungua Parker je ostao da se previja od bolova na travi, a čini se će biti jako teško da ponovo zaigra fudbal na profesionalnom nivou.

Imajući u vidu da je već u poznim fudbalskim godinama i da ga čeka dug oporavak od teškog preloma noge, Parker je vverovatno već odigrao svoj posljednji meč u karijeri, a ovo je odlazak kakav nije zaslužio... Svojevremeno jedan od najvećih afričkih talenata, a zatim i dokazani fudbaler u Holandiji, sa velike scene odlazi povrijeđen...

Navijači Crvene zvezde pamtiće Bernarda Parkera iz proljećnog dijela sezone 2008/09. Stigao je u Beograd u zimskom prelaznom roku i na pozajmici se zadržao samo šest mjeseci koji su bili burni i za klub i za njega. Tokom aprila je zajedno sa saigračem Mohamedom Aval Isahom pokušao da pobjegne iz Srbije i bio je pred ukrcavanjam u avion za Frankfurt, ali su klupski čelnici uspjeli da ih ubijede da ne napuste ekipu. Isah je kasnije ostao u klubu, a Parker i Crvena zvezda su se tužili - zbog čega fudbaler jedno vrijeme nije mogao da nastupa za Tvente.

Parker je ponikao u ekipi Mamelodi Sandauns, a seniorski fudbal počeo je da igra za Tanda Rojal Zulu iz Južne Afrike. Taj klub ga je pozajmio Crvenoj zvezdi u kojoj je proveo jednu polusezonu, a zatim je nastupao za Tvente i Panseraikos. Uslijedio je 11 godina dug staž u ekipi Kajzer Čifs gdje je postao klupska legenda, a ovog ljeta preselio se u ekipu TS Galaksi, koja će mu očigledno biti i posljednja u karijeri.

Čak 73 puta nastupio je za reprezentaciju Južne Afrike, za koju je postigao 23 gola. Svojevremeno je bio učesnik Svjetskog prvenstva koje je održano u njegovoj zemlji 2010. godine. Upozoravamo da snimak na kojem se vidi teška povreda fudbalera nije nimalo prijatan.

Jeziva pvoreda bivšeg fudbalera Crvene zvezde.
Izvor: Youtube/The Kick Off SA

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC