• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši fudbaler Dinama: Zdravku Mamiću sam davao 15-20 odsto ugovora!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i grupi optuženoj da je "izvlačila" novac iz Dinamo Zagreba.

 Sudjenje Zdravku Mamicu fudbaler mu davao novac Izvor: YouTube/24sata/yourfootballvideo

Svjedočenjem bivšeg fudbalera Dinama Maria Grgurovića nastavljeno je suđenja braći Mamić, Zdravku Mamiću i Zoranu i grupi optuženoj da je sa njima izvlačila novac iz zagrebačkog kluba. Grgurović je rekao da je na osnovu ugovora sa klubom bilo dogovoreno da 15 ili 20 odsto vrijednosti tog ugovora daje Zdravku Mamiću, koji je prvookrivljeni na ovom suđenju, koje se vodi na Županijskom sudu u Osijeku.

Prema Grgurovićevom svjedočenju, vrijednost ugovora iznosila je 72.000 evra godišnje bruto. On je rekao da nikad nije Zdravku Mamiću donosio novac, već da je novac uglavnom davao njegovom sinu Mariju Mamiću. Takođe, nije mogao da se sjeti da li je ugovor o zastupanju potpisao sa Mamićem ili sa njegovom agencijom "Mamić Sport", mada je napomenuo da je moguće da je to bila agencija. Napomenuo je i da za vrijeme boravka u Dinamu nikad nije dobijao isplate u gotovini, već da mu je uvijek sve bilo uplaćivano preko računa i da su poštovane sve klupske obaveze prema njemu.

Grgurović (38) došao je u Dinamo 2006. godine kao Mamićev igrač, ali nije ostavio dubok trag u zagrebačkom klubu, već je odlazio na pozajmice u Međimurje, Pulu i Inter Zaprešić, u koji je 2008. otišao "na neodređeno". Potom je igrao za Žalgiris u Litvaniji, pa opet u Hrvatskoj za Goricu, Zadar, Primorac Biograd i završio je karijeru u niželigašu "Hrvatski vitez Posedarje".

Suđenje će biti nastavljeno 30. oktobra ispitivanjem novih svjedoka, a poznato je da su Zdravko i Zoran Mamić godinama u bijegu u Bosni i Hercegovini i sudi im se u odsustvu. Optužnica je obuhvatila i Zdravkovog sina Marija Mamića, bivšeg Dinamovog direktora Damira Vrbanovića, preduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krotu, kao i menadžera Nikija Artura Vuksana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC