• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio u Mančester sitiju, a popio 10 piva pred meč! "Ovo još niko ne zna, evo šta sam rekao treneru"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati engleski fudbaler prvi put javno otkrio nevjerovatne detalje svoje igračke karijere.

 Mika Ričards popio 10 piva dok je bio član Mančester sitija Izvor: Instagram/micahrichards

Nekadašnji fudbaler Mančester sitija i engleske reprezentacije Mika Ričards (35) otkrio je anegdotu iz perioda kada je nosio dres "građana", od 2005. do 2014. godine. U vrijeme saradnje sa trenerom Manuelom Pelegrinijem, u sezoni 2013/14, on je uoči jedne utakmice popio čak deset krigli piva.

"Tek sam se vratio u tim kod Pelegrinija i kod njega ste uglavnom znali ako ćete da budete van ekipe. Zato putujete sa ekipom samo ako se neko povrijedi. Tak sam zapamtio da smo negdje gostovali, ne mogu da se sjetim gdje, i znao sam da neću igrati. Tek sam se oporavio od povrede, sticao kondiciju, ulazio u formu..."

"Tako smo stigli u hotel i uobičajeno je bilo da nam izvade sav alkohol iz frižidera u sobama. Pošto je bilo vjerovatno da neću biti dio tima, ostavili su mi piće u frižideru. Pomislio sam: 'Tek sam se oporavio od povrede, neću igrati, popiću jedno pivo'. A, to jedno pretvorilo se u dva, dva su se pretvorila u tri... I dok sam trepnuo, popio sam deset piva!"

Ispio je čitav mini.bar i očekivao je da će se provući kao da se ništa nije dogodilo. Međutim, ujutru je zazvonio telefon, a njega je od mamurlika već snažno boljela glava. To je priznao klupskom doktoru.

"Dobio sam poziv ujutru i javili su mi da se neko povrijedio. Tako nervozan nisam bio u životu! Ljudi ovo ne znaju, ali izgradiš odnos sa doktorom, sa fizioterapeutima i onda i drugačiji odnos sa menadžerom. Zato su doktor i fizioterapeut uvijek tu da te štite."

A baš dok ga je strašno boljela glava došao je trener Pelegrini i rekao mu da će igrati. "Prišao mi je sa pitanjem 'Da li igraš ili ne?'. Odgovorio sam mu: 'Šefe, nisam spreman, moja zadnja loža nije spremna'. Govorio sam mu takve stvari, ali sam doktoru i fizioterapeutu priznao da sam pio sinoć i da će morati da smisle izgovor da ne budem u timu, jer to prosto ne mogu".

Sreća ga je pogledala. "Srećom, drugi rezervni igrač za tu utakmicu je završio u timu i nisam morao da nastupam, ali ovo što pričam je istinita priča."

Ričard je samo godinu sarađivao sa Pelegrinijem, koji je u Mančester donio titulu prvaka Engleske. Englez je potom godinu dana proveo na pozajmici u Fiorentini, a od 2015. do kraja karijere 2019. bio je igrač Aston vile, mada se tamo nije naigrao. Sada je poznati TV komentator i odlično mu ide.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC