• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni Hrvat ide u zatvor! Sud ukinuo uslovnu - robijaće zbog 80.000 evra?!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, napadač Boško Balaban, moraće da provede godinu dana u zatvoru.

 boško balaban ide u zatvor Izvor: Instagram/_boskobalaban_/printscreen

Nekadašnji hrvatski fudbaler Boško Balaban (45), dugogodišnji reprezentativac i napadač nekoliko poznatih klubova moraće da odsluži jednogodišnju zatvorsku kaznu, prenose mediji u Hrvatskoj! Po navodima koji su se pojavili na tamošnjim sajtovima, Balaban je prekršio uslovnu kaznu koju mu je sud izrekao, zbog čega ga čekajku dani iza rešetaka.

Kako piše sajt "Slobodna Dalmacija", Balaban već šest godina ne plaća alimentaciju za troje djece koje ima sa Ivom Radić, zbog čega ga je sud već jednom proglasio krivim. Tada je dobio jednogodišnju zatvorsku kaznu, odnosno četiri godine uslovno, ukoliko izmiri sve obaveze prema djeci koju ima sa bivšom suprugom. Boško se branio na sudu neredovnim primanjima nakon igračke karijere, iako postoje dokazi o nekretninama koje posjeduje u nekoliko hrvatskih gradova.

Hrvatski sajt koji otkriva detalje o ovom slučaju ističe da je Bošku Balabanu u julu ukinuta uslovna kazna jer u roku od dvije godine nije izmirio sve obaveze koje mu je sud naredio. Vjeruje se da su sin i dvije ćerke Boška Balabana ostali uskraćeni za oko 600.000 kuna, odnosno nešto manje od 80.000 evra!

Po pisanju ovog portala, Boško Balaban bi već u januaru mogao da započne izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne. O tome je za hrvatske medije kratko govorila i advokatica Ive Radić, iako nije otkrila detalje iz presude - dok je Boško Balaban bio nedostupan za komentar o čitavom slučaju!

Boško Balaban je rođen u Rijeci 1978. godine, a u klubu iz svog grada je ponikao i počeo da igra seniorski fudbal. Između 1995. i 2000. godine nosio je dres Rijeke, a zatim je jednu sezonu proveo u Dinamu iz Zagreba, čiji je dres obukao i kao pozajmljeni igrač Aston Vile nakon što se preselio u Englesku. Uslijedili su Klub Briž, Dinamo Zagreb, Panionios i Selangor iz Malezije u kojem je završio karijeru.

Nekadašnji napadač je igrao za sedam mlađih kategorija hrvatske reprezentacije, a u dresu seniorskog tima odigrao je 35 utakmica. Bio je reprezetnativac između 2000. i 2007. godine, postigao je 10 golova za Hrvatsku i putovao je sa reprezentacijom na Mundijale 2002. i 2006. godine. Na tim turnirima nije ulazio u igru.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC