• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svi moramo da se izvinimo za ovo!" Hrvatska je u problemima - priznao je to i selektor!

Autor Dragan Šutvić

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić preuzeo krivicu nakon teškog poraza, a pozvao i igrače da urade isto!

 zlatko dalić o porazima hrvatske Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je na oba meča u oktobarskom terminu evropskih kvalifikacija - prvo od Turske na svom terenu, a zatim i na nezgodnom gostovanju Velsu, pa sada više ne zavisi od "Vatrenih" da li će direktno na Euro 2024. godine. Pratiće Hrvati razvoj situacije u posljednja dva kola, a o ishodu će strepiti i selektor Zlatko Dalić koji je preuzeo odgovornost za neuspjehe.

Stručnjak koji je Hrvatsku odveo do finala Mundijala 2018. godine i trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 2022. godine sada se nalazi pred jednim od najvećih izazova u selektorskom mandatu. Njegova ekipa mora da pobijedi u posljednja dva kola, ali i da se nada kiksu Velsa kako ne bi morala na izuzetno tešku stazu kvalifikacija kroz plej-of...

"Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji, agresivniji, s više želje. Imamo problem naprijed, bez ideje za gol, dvije utakmice koje su nas dovele u jako tešku situaciju da zavisimo o drugima. Kao i uvijek, preuzimam krivicu", rekao je Dalić i dodao: "Nismo imali agresiju, mislim da smo imali to s Juranovićeve njegove strane, ali nismo imali ideje u napadu. Moramo da se zabrinemo, nemamo energije, ne stvorimo niti jednu šansu, to je problem. Nismo imali kreaciju, izostalo je u obje utakmice, zaista je bilo jako, jako loše. Moramo svi dići glavu, izviniti se za ovo, čekati te dve utakmice, neće biti lako, mora se nešto i poklopiti. Nadam se da će se u ovih 20 dana neki igrači i oporaviti i da će biti bolje."

Meč u Velsu ogolio je mnogo problema u timu Hrvatske. Primijetno je da bez iskusnog Ivana Perišića koji uvijek daje maksimum za nacionalni tim to jednostavno nije ista ekipa, a izostanci napadača Bruna Petkovića i Marka Livaje - iako nijedan nisu svjetska klasa - nenadoknadiv je za Hrvate. Ipak, Dalić je optimista kada je posao u kvalifikacijama u pitanju!

"Htjeli smo da okrenemo situaciju, probamo preko krila jer je Juranović imao mali problem, ali naša greška i primimo gol, protivnik agresivan uz podršku publike i dao nam je i drugi gol", kaže selektor Hrvatske, koji vidi rješenje za nastalu situaciju: "Naravno da smo ljuti što smo došli u ovu situaciju, ali očigledno mi ne možemo ništa glatko da napravimo. Moramo da gledamo kako da se podignemo, to je najvažnije, da ovo prebrodimo, da se saberemo, to je za nas biti ili ne biti."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC