• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vejn Runi progovorio o problemima sa alkoholom: "Pio sam dok skoro ne padnem u nesvijest"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni engleski fudbaler Vejn Runi, koji je trenutno menadžer Birmingema, otkrio je u podkastu nekadašnjeg ragbiste Roba Baroua da se osjećao jako loše nekoliko godina i da je koristio mnogo alkohola umjesto da potraži pomoć.

 Vejn Runi pio alkohol dok nije skoro padao u nesvijest Izvor: Profimedia

Nekadašnji napadač Evertona, Mančester junajteda, Di Si junajteda i Derbi Kauntija priznao je da je pio dok se gotovo ne bi onesvijestio kako bi pobjegao od mentalnih problema koje je osjećao na vrhuncu igračke karijere.

"Imao sam mnogo različitih izazova, i na terenu i van njega, a moj način za opuštanje je bio alkohol. Kad sam bio u ranim 20-ima, provodio bih nekoliko dana kod kuće gdje sam pio dok se ne bih gotovo onesvijestio. Nisam želio da se družim s ljudima jer sam se osjećao postiđeno, a ponekad sam imao osjećaj da sam iznevjerio ljude", rekao je bivši kapiten Engleske odgovarajući na pitanje kako se nosio sa teškim životnim trenucima.

Dodao je da na kraju nije znao drugačiji način kako da se bori s problemima osim utapanja u alkoholu.

"Bilo je ljudi s kojima sam mogao da razgovaram, ali odlučio sam da to ne radim i da pokušam sam da riješim problem. Kad to učinite i ne prihvatite pomoć drugih, stvarno možete pasti nisko, a ja sam bio takav nekoliko godina. Na sreću, više se ne plašim da odem i pričam s ljudima o problemima koje možda imam".

Nekadašnji Ragbista Lidsa pitao je Runija i ko su mu bili najbolji, a ko najgori saigrači u karijeri.

"Najbolji saigrač, vjerojatno bih rekao Deren Flečer. A najgorih ima puno više nego što mislite. Na terenu je najtvrđi bio Nani. Bilo je frustrirajuće igrati s njim", dodao je menadžer Birmingema, koji je u prve četiri utakmice osvojio samo jedan bod. 

Na pitanje Baroua bi li radije i dalje igrao, odgovorio je: "Uvijek poželiš da si još uvijek vani, ali mislim da sam se sada malo previše udebljao, pa ne bih bio mogao da izađem. Volim biti menadžer, da pokušavam prenijeti znanje i iskustvo igranja na najvišem nivou već 20 godina. Što se tiče prenošenja mojih ideja i navođenja ekipe da igra onako kako ja želim da igra, to je izazov, ali uvijek sam bio spreman za izazove. To je sljedeća najbolja stvar ako ne možete igrati", zaključio je Runi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC