• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Tudor preuzima šampiona Italije? Hrvat stiže u Napoli!

Autor Milutin Vujičić

Već u startu se čini da će odnos Igora Tudora i Aurelija de Laurentisa biti vrlo čudan i napet.

 Igor Tudor novi trener Napolija Izvor: Profimedia/Norbert Scanella/Panoramic

Empoli je fantastičnim golom Viktora Kovalenka u nadoknadi vremena došao do pobjede na "Maradoni" protiv Napolija (1:0) i time je praktično potpisan otkaz treneru Rudiju Garsiji. Strateg iz Francuske, koji je došao kao neočekivani nasljednik Lučana Spaletija poslije osvajanja šampionske titule, blizu je odlaska iz kluba samo četiri mjeseca poslije imenovanja na ovu funkciju pošto je prvi čovjek kluba Aurelio de Laurentis besan.

Ne samo da rezultati nisu na nivou, nego nisu ni igre, tako da je samo pitanje trenutka kada će biti ozvaničen odlazak Garsije. Aurelio de Laurentis je odmah poslije gola odjurio iz lože i počeo je da "okreće telefone", a čini se i da je našao trenera koji će preuzeti klub nakon reprezentativne pauze.

Kako piše italijanski fudbalski insajder Fabricio Romano, to bi mogao da bude hrvatski trener Igor Tudor. On je trenutno bez kluba nakon što je ljetos napustio Marsej, koji je pod njegovim vođstvom dugo igrao sjajan fudbal i bio prvi izazivač Pari Sen Žermena, da bi potom pali i sezonu završili iza Lansa, na trećem mjestu. Tudor je imao prvo problema i sa igračima, potom i sa upravom, pa je poslije svega uz objašnjenje da je "umoran od svega".

"Rudi Garsija će danas dobiti otkaz, dobio sam potvrdu za to. Kako saznajemo, Igor Tudor je glavni kandidat za novog trenera Napolija. Odabrali su ga i danas će pričati o ugovoru sa De Laurentisom", objavio je Fabricio Romano koji nije izvijestio da li postoje i neki drugi kandidati.

Podsjetimo, bivši reprezentativac Hrvatske je trenersku karijeru počeo u Hajduku iz Splita, potom je vodio PAOK, Karabukspor, Galatasaraj, Udineze (dva puta), pa opet Hajduk, bio pomoćnik Andrei Pirlu u Juventusu, pa je potom samostalno vodio Veronu i Marsej. Samo je na prvom poslu u Splitu "sastavio" duže od 50 utakmica, dok ako preuzme Napoli čeka ga težak zadatak pošto je klub već na 10 bodova zaostatka za vodećim Interom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC