• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vjerovao u Boga, molili smo ga da prestane!" Zbog smrti fudbalera u Albaniji oglasio se i Degen!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekada talentovani fudbaler zbog srca nije napravio karijeru, a preminuo je kada je ono stalo na terenu.

 Menadžer o smrti fudbalera iz Gane Izvor: Jose Breton / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaler iz Gane Rafael Dvamena (28) preminuo je u Albaniji, nakon što se zbog srčanog udara srušio na teren tokom meča tamošnjeg elitnog ranga. Saigrači i protivnici pokušali su da pomognu Rafaelu, na teren su utrčale i ljekarske ekipe oba tima, a on je hitno prebačen u bolnicu. Ipak, niko nije mogao da pomogne napadaču koji je kroz karijeru nekoliko puta imao velikih problema sa srcem. Upravo su oni razlog zašto nije napravio veliku karijeru iako je posjedovao ogroman talenat...

Sa druge strane, Dvamena je obožavao fudbal i nije želio da prestane! Iako su stizale preporuke i zabrane od ljekara, Rafael je iznova potpisivao nove ugovore i nastavljao da se takmiči, o čemu svjedoči i njegov menadžer Filip Degen, koji je bio posrednik u tim pregovorima.

"Volim Dvamenu kao svog sina. Bio je divna osoba. Jako ga volim! Jednostavno nije htio da odustane od igranja fudbala. Imao je mnogo opcija, mogao je postati agent, trener ili ambasador nekog kluba. Svi su ga molili da prestane, znali su da je njegovo srce sve slabije i da je poput tempirane bombe. Svaka druga osoba bi se plašila u takvom stanju, ali on je vjerovao samo u Boga, a ne u tehnologiju", rekao je nekadašnji fudbaler Filip Degen.

Podsjećamo, Rafael Dvamena imao je ogromnih problema sa srcem tokom posljednjih nekoliko godina. Zbog toga mu je 2017. godine propao transfer u Brajton, a doktori su mu dvije godine kasnije predložili da prekine karijeru. Tokom 2020. godine igrao je u Danskoj i tamo ga je ekipa u jednom trenutku sklonila sa treninga kako bi mu sačuvala život, zatim je 2021. godine u dresu austrijskog niželigaša kolabirao na terenu.

Svojevremeno je bio veliki talenat u RB Salcburgu, a zatim je igrao za timove iz Austrije i Švajcarske prije nego što mu je dijagnostikovan problem sa srcem. Dres seniorske reprezentacije Gane obukao je devet puta, uz dva postignuta gola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC