• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski fudbaler slavio plasman na EURO u duksu sa slikom teroriste!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte gest albanskog fudbalera!

 Albanski fudbaler obukao duks Adem Jasari Izvor: Elena COVALENCO / AFP / Profimedia

Albanski fudbaler Ilver Ramadani, reprezentativac te zemlje, slavio je plasman Albanije na Evropsko prvenstvo obukavši duks sa likom albanskog teroriste i razbojnika, Adema Jašarija. Poslije remija u Moldaviji i osvajanja boda dovoljnog za plasman Albanije na drugi EURO u istoriji, fudbaler rođen 1996. godine u Njemačkoj stao je pred kameru obučen u duks na kojem je lik nekadašnjeg lidera teroriste OVK, ubijenog u sukobu sa pripadnicima srpske policije u selu Donje Prekaze na Kosovu i Metohiji 5. marta 1998.

Prezime ubijenog albanskog bandita bilo je u centru pažnje i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kada su Granit Džaka i drugi Švajcarci albanskog porijekla slavili pobjedu ističući prezime Jašari. Tada je Džaka da su on i Đerdan Šaćiri tako slavili jer su posvetili pobjedu svom saigraču Ardonu Jašariju, dok teroristu iz Prekaza nije pominjao.

Reprezentativac Albanije Ramadani nije slao poruke koje se mogu drugačije objašnjavati i tumačiti nego kako jeste, a ostaje da se vidi da li će ovim povodom biti neke reakcije ili postupka protiv njega. On je rođen u Njemačkoj, a odrastao je u Srbiji, na Kosovu, gdje je Jašari ubijen zajedno sa svojim bratom Hamezom Jašarijem i desetinama pripadnika terorističke grupe Jašari. Albanci su poslije rata njemu podigli spomenik u centru Prištine, a dobio je bistu i u Tirani.

"Adem Jašari je žrtvovao sve, a ubio je i svog bratića samo da se ne bi predao srpskoj policiji. Jašarijeva ćerka je spasena tako što su djeca, među kojom je bila i ona, od silnih eksplozija počela da trče prema policiji. Naravno, ćerku smo mu spasli i ona je danas živa i zdrava. Od te akcije nismo mogli da odustanemo, pozivali smo ih da se predaju i polože oružje i niko ne bi stradao, ali je bio takav da je žrtvovao sve zarad nekog svog cilja", rekao je opisujući borbu protiv Jašarijevih terorista jedan od komandanata srpskih snaga, Goran Radosavljević Guri.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC