• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teške povrede koljena i "kidanje" ukrštenih ligamenata (pre)česte u Španiji

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U Primeri i Segundi čak 18 fudbalera se trenutno oporavlja od problema sa prednjim ukrštenim ligamentima ili od ozbiljnih povreda koljena, prenijeli su u utorak španski mediji.

 Primera i Segunda ozbiljno povrijeđeno 18 igrača  Izvor: Profimedia/Joaquin Corchero/Spain DPPI/DPPI

Fudbaler Barselone Gavi doživio je u nedjelju uveče tešku povredu, pošto je pokidao ligamente koljena igrajući za reprezentaciju Španije protiv Gruzije (3:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

U Barseloni su ljuti na selektora Luisa De La Fuentea jer je uvrstio Gavija u tim, pošto utakmica nije imala veći takmičarski značaj jer se Španija već plasirala na takmičenje u Nemačkoj.

Gavi je završio sezonu i propustiće Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre naredne godine.

Tokom reprezentativne pauze brojni fudbaleri su se u španske klubove vratili lakše ili teže povrijeđeni, zbog čega se mnogo priča o kalendaru takmičenja jer ne samo da se fudbaleri više povređuju, nego su te povrede ozbiljne i mogu da utiču na njihove karijere.

Kako je prenijela Kadena, u prve dvije španske lige trenutno se 18 igrača oporavlja od problema sa prednjim ukrštenim ligamentima ili od ozbiljnih povreda koljena.

Među njima su i dvojica igrača Real Madrida, Eder Militao i golman Tibo Kurtoa, kao i fudbaler Viljareala Jeremi Pino, koji će propustiti Evropsko prvenstvo zbog povrede ligamenata.

Među drugoligaškim klubovima najviše problema ima Ovijedo, čiji igrači Rodrigo Tarin, Aleks Milan i Mario Ernandes imaju problema sa ligamentima.

Kako su agencije prenijele španske medije, čini se da sve strane priznaju da se od igrača zahtijeva preveliki obim posla, ali niko nije voljan da taj problem riješi.

Od naredne godine Evropska fudbalska unija (UEFA) će proširiti format takmičenja Lige šampiona, a Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) proširiće Svjetsko klupsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo, pa fudbalere očekuje veći broj utakmica.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC